Otkazane utakmice

Zbog prosvjeda u Minneapolisu odgođene utakmice Timberwolvesa, Wildsaa i Twinsa

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Prosvjedi u Minneapolisu su uslijedili nakon smrti 20-godišnjeg tamnoputog mladića Dauntea WrightaMINNEAPOLIS Prosvjedi u Minneapolisu koji su uslijedili nakon smrti 20-godišnjeg tamnoputog mladića Dauntea Wrighta, koji je poginuo nakon sukoba s policijom u nedjelju, uzrokovali su odgode triju utakmica koje su se u tom gradu trebale odigrati u ponedjeljak.


Tako su odgođene košarkaška NBA utakmica između Minnesota Timberwolvesa i Brooklyn Netsa, hokejaški NHL sraz Minnesota Wilda i Saint Louis Bluesa, te bejzbolski MLB obračun Minnesota Twinsa i Boston Red Soxa.


“Iz poštovanja prema incidentu koji se dogodio u Brooklyn Centeru, večerašnja utakmica je odgođena”, objavio je Wild.
“Iz poštovanja prema tragičnim događajima koji su se dogodili jučer u Brooklyn Centeru i kasnijem razvoju situacije, Minnesota Twinsi su odlučili kako je u najboljem interesu navijača, igrača i čitave zajednice ne igrati današnju utakmicu. Odluku smo donijeli nakon konzultacija s MLB-om te lokalnim dužnosnicima”, objavili su Twinsi.


Daunte Wright tragično je stradao u nedjelju u Brooklyn Centeru nakon što ga je policajka “slučajno” ustrijelila prema riječima tamošnjeg šefa policije Tima Gannona. On je izjavio kako je policajka željela upotrijebiti šoker, no umjesto njega posegnula je za pištoljem.