SP u motociklizmu

Zbog lošeg vremena prekinuta pa otkazana utrka za Veliku nagradu Australije u motociklizmu, vožena samo utrka u Moto3 klasi

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

"Nakon utrke klase moto2 bili smo prisiljeni otkazati daljnji raspored jer zbog pogoršanih vremenskih uvjeta više nismo mogli osigurati sigurne uvjete za natjecatelje na stazi", napisali su organizatori natjecanja u Philip Islandu



PHILLIP ISLAND Organizatori Velike nagrade Australije u motociklističkom svjetskom prvenstvu morali su zbog lošeg vremena otkazati sprintersku utrku klase motoGP na stazi Phillip Island.


Organizatori su već u petak su prvi put promijenili raspored natjecanja, a u subotu su zbog bolje vremenske prognoze odradili klasičnu provjeru kraljevske klase.


“Nakon utrke klase moto2 bili smo prisiljeni otkazati daljnji raspored jer zbog pogoršanih vremenskih uvjeta više nismo mogli osigurati sigurne uvjete za natjecatelje na stazi”, napisali su organizatori natjecanja u Philip Islandu.




Moto3 utrku osvojio je Turčin Denis Öncü, koji je u kišnim uvjetima bio je bolji od Japanca Ayuma Sasakija i domaćeg Joela Kelsa.


U ukupnom zbroju Sasaka se vodećem Španjolcu Jaumeu Masiji približio na samo četiri boda (217-213 bodova). Treći je još jedan Španjolac Daniel Holgado sa 195 bodova.


Urka klase moto2 prekinuta je nakon devet krugova, a slavio je Talijan Tony Arbolino ispred Španjolaca Arona Caneta i Fermina Aldeguera. U ovom razredu za zbroj se dijelilo pola bodova.


Španjolac Pedro Acosta i dalje vodi u ukupnom poretku s 280.5 bodova. Arbolino je drugi sa 224.5 bodova, dok je treći Britanac Jake Dixon sa 172 boda.


Francuz Johann Zarco pobijedio je u subotnjem klasičnom motoGP ispitu ispred Talijana Francesca Bagnaia i Fabia di Giannantonija. U ukupnom zbroju Bagnaia je povećao prednost ispred Španjolca Jorgea Martina, a četiri utrke do kraja ima 27 bodova.


Sljedeća utrka Svjetskog prvenstva vozi se krajem sljedećeg tjedna u tajlandskom Buriramu.