Tehničke poteškoće

Zakazali uređaji za mjerenje, promijenjeni rezultati spusta u Crans Montani

HinaCRANS MONTANA Tri dana po završetku natjecanja promijenjeni su rezultati četiri skijašice sa spusta u Crans Montani, gdje su zakazali uređaji za mjerenje vremena, čime je došlo do promjene na pobjedničkom postolju, na kojem su se iza Talijanke Sofije Goggie našle Austrijanka Nicole Schmidhofer i Švicarka Corinne Suter.


Naknadnim pregledom ustanovljena je pogreška za vremena koje su postigle Švicarke Joana Haehlen, Lara Gut-Behrami, Priska Nufer i Jasmine Flury. Njihova vremena nisu zabilježena elektronskim putem, već pomoćnim ručnim sustavom, a umjesto da se na njihovo vrijeme doda još 13 stotinki, one su im bile oduzete pa su i njihovi plasmani ispali bolji s obzirom da su razlike među skijašicama bile male.


»Fotoćelije u cilju su bile postavljene previsoko«, priopćili su u utorak iz Međunarodne skijaške federacije (FIS) objašnjavajući razlog zbog kojeg je došlo do pogreške mjerenja kod četiri skijašice.
Nakon korekcije, Haehlen je s drugog pala na četvrto, a Gut-Behrami s četvrtog na šesto mjesto, dok je Schmidhofer s trećeg skočila na drugo, a Suter s petog na treće.


Promjena na postolju donijela je i promjenu u redoslijedu najboljih spustašica svijeta. Nicole Schmidhofer je tako povećala prednost pred sunarodnjakinjom Ramonom Siebenhofer na 90 bodova, a ispred nesretne Slovenke Ilke Štuhec, koja se ozlijedila pri padu i završila sezonu, na 101 bod.


Do kraja sezone ostala su još dva spusta i već subotnjom pobjedom u ruskoj Rosi Hutor Schmidhofer može osigurati osvajanje Malog kristalnog globusa.