Sve po starom

Zagrebački maraton ipak će se održati u planiranom listopadskom terminu, ali ima nekih promjena

Hina

Start 28. Zagrebačkog maratona/Foto Arhiva NL

Start 28. Zagrebačkog maratona/Foto Arhiva NL

Iz vodstva ističu da su se morali prilagoditi te organizacijski napravili bitne pomake, a prva promjena je start svih utrka



ZAGREB Ovogodišnje, 29. izdanje Zagrebačkog maratona nastavlja se u planiranom terminu, 11. listopada, unatoč neizvjesnosti koja je uslijedila odmah nakon otvaranja prijava, pandemije koronavirusa i potresa koji je dodatno otežao organizaciju, javili su iz vodstva maratona.


Iz vodstva ističu da su se morali prilagoditi te organizacijski napravili bitne pomake, a prva promjena je start svih utrka. Utrka Garmin 10 km kreće u 8.30 sati, potom maraton i štafeta u 9.30 sati i polumaraton u 10 sati. Kako bi omogućili sigurnost i zaštitu svim sudionicima, organizatori su stavili limit sudionika za svaku utrku, pa će za Garmin 10 km moći nastupiti do 1000 prijavljenih, za polumaraton 1900, a za maraton 1000 prijavljenih i uplaćenih startnina.


Druga velika novost je promjena trase svih utrka, a treća da će uz fizičke prijave i klasičnu utrku svi sudionici imati mogućnost prijave Virtualne utrke. Prijava na virtualnu utrku je obavezna preko naše web stranice www.zagreb-marathon.com te će svi sudionici virtualne utrke dobiti i virtualni startni broj po kojem ćete moći pratiti rezultat u ukupnom poretku.




Na prošlom izdanju maratona nastupilo je oko 5000 sudionika, a u konkurenciji domaćih, ali i više od tisuću stranih trkača, u maratonskoj utrci slavili su Kenijci – Kipkorir Biwot (2:19:47 sati) kod muških i Rebecca Kurir (2;35:50) kod žena.