Sve pet, sve super

Vukovići potvrdili da zajedno s Tonijem sele u Split, stariji sin Roko ostaje član VK Primorja EB

Igor Duvnjak

Vodstvo Hajdukove škole s Tonijem Vukovićem i obitelji/Foto Facebook Hajduk

Vodstvo Hajdukove škole s Tonijem Vukovićem i obitelji/Foto Facebook Hajduk

Kada je o Novom listu riječ, otac Toni nije bio niti izbliza tako razgovorljiv kao za Dalmatinski portal, nije tu pomagalo niti naše višegodišnje poznanstvo

RIJEKA  Neočekivan je nastavak tradicionalnog Jadranskog derbija u kojem je na Rujevici Hajduk 23. studenog svladao Rijeku 3:2. U epicentru događanja nakon utakmice našao se jedan dječak. Društvenim mrežama se, naime, ubrzo nakon susreta proširila snimka trećeg gola Hajduka, pogotka Mlakara, poslije kojeg je jedanaestogodišnji sakupljač lopti iza gola Toni Vuković slavio pogodak. Dalmatinski portal navodi kako je dan uoči derbija Dinama i Hajduka (0:2) na Maksimiru Toni iz Rijeke prešao u Hajduk.




Dijete je poznate riječke obitelji, otac Željko je bio dugogodišnji golman vaterpolista Primorja EB, majka Gabrijela, djevojački Ujčić, jedna od najpoznatijih i najboljih riječkih plivačica, olimpijka koja se natjecala na OI 1996. godine. Tonijev brat Roko je pak standardni prvotimac vaterpolista Primorja EB. U Tonijevu slučaju, Rijeka je udovoljila zahtjevom za ispisnicom, dječak može promijeniti klub, da sve bude u tonu, Vukoviće je na Poljudu dočekao voditelj Akademije Boro Primorac i njegov zamjenik Mate Radić, pri čemu je Primorac navodio kako su Tonijevo ime imali evidentirano i da je riječ o talentu koji treba pratiti. Portali se sada zabavljaju slučajem, čak se navodi porijeklo obitelji Vuković, spominju se tako Vrlika i Stankovci, nije valjda da u dugogodišnoj eri kada su nam uši pune parola o toleranciji i sličnom, netko nekome broji krvna zrnca. Pisalo se kako je Toniju bilo zabranjeno dolaziti na treninge Rijeke nakon što se snimka proširila, no Rijeka je to demantirala.


Otac Željko je isticao u nastupu za spomenuti portal da se razgovaralo s Rijekom u ime koje je govorio Fausto Budicin, da je prvo bilo govora o kazni dječaku, nakon objave slučaja u javnosti javljeno je da dječak može na trening, ali Željko kaže da su tada već zatražili ispisnicu. Kada je pak o Novom listu riječ, nije bio niti izbliza tako razgovorljiv, nije tu pomagalo niti naše višegodišnje poznanstvo.


– Nemam što komentirati – kratko nam je poručio Željko Vuković, Tonijev otac. – Selimo li u Split? Da. Roko, koji igra vaterpolo? On ostaje u Rijeci. Inače, stvarno ne bih ništa više govorio, sve pet, sve je super, sve pozitivno o svima…




Informacije su da će Toni na polugodištu promijeniti školu, a šesti će razred pohađati u Splitu. Tada će početi i s treninzima u Hajduku, koji je pak već na svojim službenim stranicama potvrdio angažman mladog igrača Rijeke. Objavio je i fotografiju na kojoj se nalaze Toni i roditelji, Željko i Gabrijela Vuković. Slučaj, koji je odjednom postao tema, s vremenom će pasti u zaborav, svakome dobronamjernom čovjeku je samo želja da ne ostavi tragova na djetetu kojem je tek jedanaest godina, u vremenima kada su i djeca itekako zanimljiva raznoraznim skautima iz tko zna kakvih sve interesa. Djecu pritom treba zaštititi, u tome smo svi suglasni, a koliko se to ostvaruje u praksi, drugo je pitanje.