Ozbiljne optužbe

Vučić se obrušio na Australce nakon presude Novaku: “Maltretirali ste ga deset dana i onda još lažete…”

Portal Novi list

Reuters

Reuters

Predsjednik Srbije rekao je kako je ovo bio "lov na vještice" protiv jedne osobe i zemlje



BEOGRAD Srpski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je kako je razgovorao s Novakom Đokovićem nakon presude, a onda se nimalo biranim riječima obručio na australsku Vladu i sud.


– Oni koji misle da su istjerali neke principe pokazali su da nemaju principe. Maltretirali su jednog tenisača deset dana da bi mu uručili odluku za koju su znali od prvog dana da će je uručiti – započeo je Vučić dometnuvši kako je odmah trebalo naglasiti da na turniru mogu sudjelovati isključivo cijepljeni tenisači i tenisačice, a ne da se ostavlja mogućnost dolaska s medicinskim izuzećem.


– Onda je krenulo šikaniranje, lov na vještice protiv jedne osobe i zemlje. Na Novaku su željeli pokazati kako funkcionira svjetski poredak i kako mogu to uraditi protiv svakoga.




Predsjednik Srbije posebno oštar bio je protiv tužitelju australske Vlade.


 – Rekao je kako je u Srbiji ispod 50 posto cijepljenih. Prvo nemojte lagati, službeno imamo 58 posto cijepljenih građana, što je više od 62 posto imajući u vidu realan broj ljudi koji živi u Srbiji. U Srbiji je stopa procijepljenosti veća nego u mnogim zemljama EU, posebno u okruženje kao što su Bugarska, Rumunjska, Slovačka, pa čak i Estonija. Bio je to besmisleni argument, ali u Orvelovskim predstavama sve je moguće – naglasio je Vučić i dodao kako će Srbija već u ožujku australske sportaše dočekati potpuno drugačije.


Naime, Beograd je domaćin Svjetskog dvoranskog prvenstva u atletici.


– Nećemo se iživljavati na njima i pokazivati silu. Pokazat ćemo da smo bolji od australske Vlade. Hvala narodu Australije za koji sam siguran da vole srpski narod onoliko koliko i mi njih – rekao je Vučić.