Ishitreni potez

Vodstvo riječkog rukometnog prvoligaša nije za prekid lige: “Odluka je u korist samo jednog kluba”

Davor Petrović

Kroz cijelo vrijeme pandemije nitko od klubova nije tražio nikakve povlastice niti prekide natjecanja, već su se svi snalazili kako su znali i mogli - poručili su iz MRK Kozale



RIJEKA  Odluka Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza o prekidu natjecanja na više od mjesec dana nije naišla na odobravanje u rukometnim krugovima. Riječki prvoligaš Kozala oglasio se priopćenjem o toj odluci Saveza.


– MRK Kozala je s dubokim žaljenjem i negodovanjem primio odluku o prekidu natjecanja do 19. svibnja u svim seniorskim kategorijama, pa tako i u našoj Prvoj HRL – Jug. Odluka koju je donio Upravni odbor HRS-a formalno je opravdana očuvanjem zdravlja svih aktera u rukometu, a donesena je na zahtjev jednoga kluba i jednoga gradskog rukometnog saveza. Smatramo da takva odluka nema nikakvih razumnih temelja s obzirom na to da se naši klubovi bore s problemom koronavirusa više od godinu dana te da su prošli kroz jako teška razdoblja bez ikakvih prekida prvenstava, uz nerijetke naputke da je poželjno da se utakmice igraju pa makar s oslabljenim sastavima.


Većina igrača je preboljela koronavirus, kako u našem, tako i u ostalim klubovima u ligi te je odgoda utakmica bilo sve manje, a opasnost od ponovne zaraze svedena na minimum. Kroz cijelo vrijeme pandemije nitko od klubova nije tražio nikakve povlastice niti prekide natjecanja, već su se svi snalazili kako su znali i mogli. Opći je dojam da se situacija stabilizirala i da se prvenstvo bez ikakvih poteškoća moglo nastaviti.




Naš klub nije profesionalni, kao ni većina klubova u Prvoj HRL – Jug, ali i ostalim ligama, uključujući Paket24 Premijer ligu, i samim time njihovo djelovanje ovisi o kalendaru odigravanja natjecanja. Naša prva momčad je satkana od igrača koji su učenici, studenti i radnici. Lige su prekinute do daljnjega, što dovodi u pitanje mogućnost odigravanja nastavka sezone jer nakon 8. svibnja kreću mature, završni ispiti te turistička sezona, zbog čega naša prva momčad vjerojatno ostaje bez većine prvotimaca, kao i stručnog stožera.


Smatramo da je ova odluka donesena ishitreno i u korist samo jednoga kolektiva, a to ne bi smio biti put kojim rukomet u našoj zemlji mora funkcionirati, stoji u priopćenju Uprave MRK Kozala.