COVID stanka

Vodstvo HNL lige produljilo odmor za još jedan kako bi se kvalitetnije analizirali rezultati testiranja

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Prvobitna praznična stanka trebala je trajati od 24. do 26. prosinca, ali s obzirom na to da je nekoliko momčadi u izolaciji zbog izbijanja novog vala COVID-19 ovog mjeseca, liga i Udruga NHL igrača složili su se da odmor počne dva dana ranije



NEW YORK  Sjevernoamerička hokejaška liga (NHL) je produljila odmor za još jedan dan zbog sve većeg broja zaraženih koronavirusom u momčadima koji ju njoj sudjeluju.


Liga je u petak navečer objavila da je 14 utakmica prvobitno zakazanih za ponedjeljak odgođeno, a da će se prvenstvo nastaviti u utorak, 28. prosinca.


Prvobitna praznična stanka trebala je trajati od 24. do 26. prosinca, ali s obzirom na to da je nekoliko momčadi u izolaciji zbog izbijanja novog vala COVID-19 ovog mjeseca, liga i Udruga NHL igrača složili su se da odmor počne dva dana ranije. Sada je odlučeno da će stanka u cijeloj ligi biti ​​šest dana od 22. do 27. prosinca.




“Liga je planirala nastaviti svoj raspored 27. prosinca, ali kako bi se omogućila adekvatna prilika za analizu rezultata testiranja u cijeloj ligi i procjenu spremnosti klubova za igru, ciljni datum za nastavak igre bit će pomaknut za još jedan dan”, stoji u priopćenju NHL-a u petak. “Ekipe će se vratiti treninzima 26. prosinca i očekuje se da će Liga dostaviti ažurirane informacije o svojim planovima za nastavak prvenstva ​​do kraja dana u nedjelju.”


U utorak su na rasporedu četiri utakmice NHL-a: Montreal gostuje u Tampa Bayu, Columbus u Chicagu, Vegas u Los Angelesu i Arizona u San Joseu, a 11 utakmica bi se trebalo igrati u srijedu.