Izborna Skupština

Vladi Brnečiću novi mandat na mjestu predsjednika Odbojkaškog saveza Primorsko-goranske županije, osnovan ŽOK Krk

Ivan Volarić

Velimir Liverić/Foto Arhiva NL

Velimir Liverić/Foto Arhiva NL

Ženski odbojkaški klub Krk primljen je u županijsku odbojkašku obitelj, a uskoro će njegovim putem i ŽOK Kraljevica, koja je već počela s radom s najmlađima, ali još nije formalizirala svoje djelovanje pri matičnom savezu



RIJEKA Vlado Brnečić dobio je novi mandat na čelu Odbojkaškog saveza Primorsko-goranske županije. Ilija Matić i Marijana Muha ostali su na funkcijama dopredsjednika, dok se jedina promjena dogodila u Upravnom odboru. Umjesto Josipa Bradarića u to tijelo kooptiran je Darko Ivošević. Članovima su ostali Tanja Malec, Ivica Lencović i Siniša Kodan, funkciju tajnika i nadalje će obnašati Velimir Liverić, a u Nadzornom odboru ostali su Veljko Matić, Zvonimir Brozić i Tihomir Crnković. Odlučili su tako članovi Skupštine na izbornoj sjednici koja je iznjedrila i 26. klub u Primorsko-goranskoj županiji ili 28. članicu Saveza (26 klubova plus Udruge trenera i sudaca).


Ženski odbojkaški klub Krk primljen je u županijsku odbojkašku obitelj, a uskoro će njegovim putem i ŽOK Kraljevica, koja je već počela s radom s najmlađima, ali još nije formalizirala svoje djelovanje pri matičnom savezu. Na Skupštini je istaknuto nekoliko važnih smjernica djelovanja. Jedna je usmjerena prema popularizaciji muške odbojke i u tom smjeru upućena je zamolba ženskim klubovima da pokušaju u rad s najmlađima što više uključivati i mušku populaciju. Isto tako pokušat će se dodatno popularizirati odbojkaška natjecanja mladih kroz elektroničke medije, ali i u suradnji s Rijeka sportom pronaći što više jutarnjih termina vikendom u Dvorani mladosti za odigravanje utakmica nižih uzrasnih kategorija.


– Dvorana mladosti slovi kao neformalni dom odbojke, no nerijetko termine koriste i drugi sportovi, a naša želja je da se 99 posto utakmica mlađih uzrasta odigra vikendom u jutarnjim satima na Trsatu. U pitanju je više od tisuću utakmica u sezoni – rekao je dugogodišnji tajnik Saveza Velimir Liverić.