Moguć preokret

Vlada Scotta Morrisona platila je na izborima ceh lošim odlukama, Novak Đoković nada se povratku australske vize

Portal Novi list

Novak Đoković/Foto REUTERS

Novak Đoković/Foto REUTERS

Ne znam ništa o mojoj vizi, da li će mi biti vraćena, da li će mi dozvoliti da se vratim u Australiju. Želio bih zaigrati na Australian openu, na mjestu gdje sam ostvario najveće uspjehe na Grand slamu u karijeri - dodao je Đoković



RIJEKA Nakon Australian Open mnogi veliki turniri prijetili su Novaku Đokoviću i svim necijepljenim tenisačima – zabranama nastupa. No, postupno su, prema očekivanjima, svi odustajali od iracionalnih odluka i prilagodili su novonastalim okolnostima, ponajprije činjenici da cijepljenje ne umanjuje mogućnost prijenosta novih varijanti virusa. “Pala” su tako redom snažna uporišta borbe protiv sportaša koji su mislili drugačije, poput Wimbledona i Ronald Garrosa. Novak Đoković normalno nastupa u Parizu otkuda se osvrnuo na svoje “zarobljeničke” dane u Australiji, odnosno boravak u emigrantskom hotelu-pritvoru u Melbourneu.


– Ostao sam tamo tri tjedna, ne mogu zamisliti kako je tamo provesti devet godina. Ti ljudi, koji drže tamo, nisu učinili ništa pogrešno. Ne razumijem… Ako sam uspio barem malo ukazati na taj problem – sretan sam. Ne znam gdje su ti ljudi završili, koliko sam upoznat moj sustanar Ali, je otišao u Ameriku. Čovjek je sretan jer će živjeti slobodno. Dok stvarno to ne doživiš nemaš pojma kakav je to osjećaj kada ti oduzmu slobodu – rekao je prvi tenisač svijeta i suočio se s logičnim pitanje: Da li će nastupiti na idućem Australian openu?


– Ne znam ništa o mojoj vizi, da li će mi biti vraćena, da li će mi dozvoliti da se vratim u Australiju. Želio bih zaigrati na Australian openu, na mjestu gdje sam ostvario najveće uspjehe na Grand slamu u karijeri – dodao je Đoković dometnuvši da je čuo vijesti o australskoj Vladi.




Ona na čelu s premijerom Scottom Morrisonom na nedavnim izborima doživjela je težak poraz, zapravo platila ceh lošim odlukama…