WRC Croatia Rally

VIDEO Subotnji brzinac započeo nesrećom Olivera Solberga čiji Hyundai je završio u plamenu, kazna za Neuvillea

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Šveđanin je morao odustati od daljnjeg nastupa



ZAGREB  Nakon odrađenog prvog dana i osam brzinskih ispita, a prije novih iskušenja na WRC Croatia Rallyju tijekom subote, novu kaznu je zaradio Belgijanac Thierry Neuville.


Drugoplasirani u ukupnom redoslijedu kažnjen je s jednom minutom zbog prekoračenja brzine tijekom petka poslijepodne, zbog čega je pao u ukupnom redoslijedu s druge na četvrtu poziciju.


Podsjetimo kako je na polovici prvog dana u petak Neuville kažnjen s 40 sekundi jer je zakasnio s dolaskom u zagrebački servisni centar.




Tako se na drugo mjesto probio Estonac Ott Tanak, dok je početak subotnjih iskušenja kao treći dočekao Irac Craig Breen.


Na početku subotnjih ispita  nesreću je doživio mladi 20-godišnji Šveđanin Oliver Solberg.


Subotnji brzinski ispiti krenuli su vožnjom od Kostanjevca do Petruš Vrha, a švedski vozač je u jednom trenutku proklizao na stazi te je završio u obližnjoj šumi. Epilog svega bio je njegov zapaljeni Hyundai i20 N Rally1 zbog čega je morao odustati od nastavka utrke.


Inače, Solberg je nakon osam brzinskih ispita tijekom petka bio peti na WRC Croatia Rallyju s dvije i pol minute slabijim vremenom od vodećeg Finca Rovanpere.


U ukupnom redoslijedu Svjetskog prvenstva Šveđanin je trenutačno na desetom mjestu.