Emotivan istup

VIDEO Novak Đoković se pridružio srebrnim košarkašima na dočeku u Beogradu i doživio provalu emocija: “Ovo je dječački san…”

Portal Novi list

Novak Đoković s košarkašima na balkonu/Foto REUTERS

Novak Đoković s košarkašima na balkonu/Foto REUTERS

Rijetki su trenuci kada se ostaje bez riječi, tresem se i ne znam šta da kažem, a toliko toga bih rekao - kazao je Nole u uvodu



RIJEKA Više od 20 tisuća navijača došlo je na doček srebrnih srpskih košarkaša i basketaša ispred Skupština grada Beograda, kojemu se priključio i osvajač US Opena – Novak Đoković. Najbolji tenisač današnjice čestitao je košarkašima i basketašima na velikim uspjesima, ali i ostalim srpskim sportašima (vaterpolo, odbojka…) koji su osvojili ili su na dobrom putu da osvoje medalju.


Foto REUTERS


– Dobro večer Srbijo, dobro večer Beograde! Hvala što ste došli u velikom broju.  Rijetki su trenuci kada se ostaje bez riječi, tresem se i ne znam šta da kažem, a toliko toga bih rekao. Prije svega čestitke šampionima, basketašima i košarkašima, na fenomenalnim uspjesima. Ne samo ove godine već i kroz povijest. Hvala im što su prihvatili da budem dio ovog slavlja i da se zajedno družimo večeras. Ovo je ostvarenje dječačkog sna iz jednog velikog razloga, a to je taj da sam kao klinac kao i mnogi iz moje generacije i ostalih generacija bio tu u masi i slavio velike medalje košarkaša, vaterpolista, odbojkaša i ostalih koji su predstavljali Srbiju u svijetu. Bio sam nekoliko puta na balkonu, ali ovo je neprocjenjivo i nezamjenjivo i ovo se nikada više neće dogoditi. Definitivno. Ovaj osjećaj. Da stojim ovdje pored velikih šampiona i velikih ljudi s kojima imam hvala Bogu prijateljski odnos. S nekolicinom sam pričao pred izlazak ovdje i rekao sam im da sam osjetio to njihovo zajedništvo i to nas je okupilo ovdje. Ne samo uspjeh na SP-u već taj trenutak ljudskosti koji su pokazali. Boriša je heroj nacije i zaslužuje da mu svi skandirate. Želim da vam kažem da svi slavimo i završavam sa ovom rečenicom: Na svijetu niti jedna nacija nema ovaj duh koji mi imamo! – rekao je Nole za kraj.