ATP Rim

VIDEO Novak Đoković je tisućitom pobjedom u karijeri izborio finale Rima: “Ovo je pobjeda za sve koji su bili uz mene”

Portal Novi list

Novak Đoković/Foto REUTERS

Novak Đoković/Foto REUTERS

Noleta u finalu Rima danas čeka Grk Stefanos Tsitsipas



RIM  Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković u rimskom Foro Italicu ostvario je svoju 1000. pobjedu u mečevima na ATP Touru svladavši Norvežanina Caspera Ruuda (ATP – 10.) sa 6-4, 6-3 po 12. put u karijeri došao do je do finala Italian Opena.


Đoković je već ulaskom u polufinale osigurao ostanak na vrhu ATP ljestvice, a danas će protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa pokušati povećati svoju prednost pred Rusom Danilom Medvjedevom koji se sljedećeg tjedna vraća na teren u Ženevi nakon jednomjesečne stanke.


Đokoviću će nedjeljno finale biti 125. u karijeri te 55. na turnirima Masters 1000 serije na kojoj je rekorder sa 37 naslova.




Tsitsipas (ATP – 5.) je do petog finala na Masters 1000 turnirima, a prvog u Rimu, stigao pobijedivši najboljeg njemačkog tenisača Alexandera Zvereva (ATP – 3.) sa 4-6, 6-3, 6-3.


Đoković protiv Tsitsipasa vodi 6-2 u međusobnim dvobojima, a slavio je i u sva četiri meča odigrana na zemljanoj podlozi. No, Grk je u prošlogodišnjem finalnom porazu u Roland Garrosu imao 2-0 u setovima, a u četvrtfinalu rimskog Mastersa je nakon osvojenog prvog seta ispustio vodstvo 4-2 u drugom te servirao za pobjedu u trećem.


Nole je nakon pobjede nad Ruudom dobio tortu s natpisom koji odgovara broju njegovih pobjeda u karijeri. Obratio se i navijačima.


– Ovu pobjedu dugujem svima koji su bili uz mene svih ovih godina. Obitelji, članovima tima, ali i našem narodu. Svom tom narodu koji je širom planete bio uz mene – rekao je Đoković.