DOČEK PRVAKA

VIDEO/FOTO Pogledajte kako je Jadranovo dočekalo mlade boćare koji su pokorili svjetsko prvenstvo

Valentina Prokić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Tri zlata, srebro i tri bronce donijeli su hrvatski reprezentativci



Baklje, harmonika, gitara, pjesma, vatrogasna sirena i stotinjak čestitara dočekalo je hrvatske boćarske reprezentativce koji su se vratili sa Svjetskog prvenstva za kategorije U-18 i U-23 održanog u Francuskoj.


Tri zlata, srebro i tri bronce donijeli su hrvatski reprezentativci te ne čudi što je među čestitarima bio i župan Zlatko Komadina.





U Jadranovu su već navikli na organizaciju velikih dočeka, i lani su se slavile medalje sa svjetske smotre, ali bez obzira što su vrhunski rezultati uobičajeni, svaka nova medalja zaslužuje proslavu.


Foto galerija: Jadranovo dočekalo mlade boćare, osvajače medalja na svjetskom prvenstvu Foto: Vedran Karuza


– Sretan sam i zadovoljan jer smo još jednom ostvarili vrhunske rezultate. Sedam medalja u deset disciplina veliki je rezultat.



Nikad dosad u povijesti se nije dogodilo da smo osvojili dvije medalje u istoj disciplini te da su dečki pucali u isto vrijeme, kao što je to bio slučaj sada u Montbrisonu, gdje su Duje Pirić i Žarko Jerčinović pucali finale preciznog izbijanja i obojica osvojila naslove svjetskih prvaka.



Obojica su pokazivali sigurnost i opuštenost te je od početka bilo jasno da će uspjeti. Stvarno smo prepuni emocija, a ovaj doček je veleban – dirnut je sa suzama u očima rekao izbornik U-18 Čedo Vukelić.


Neboder


Njegovi puleni Lovro Šipek i Filip Klarić osvojili su broncu u štafeti, Šipek je kolekciji dodao i broncu u pojedinačnom, a osim zlata Žarka Jerčinovića u preciznom, osvojio je i broncu u paru s Ivanom Načinovićem.



– Svaka medalja osvojena na svjetskoj smotri je velika kao neboder, bez obzira na njen sjaj. Konkurencija je uvijek jaka i treba puno dobre igre i truda da se uđe u krug osvajača medalja – dodao je Vukelić.



Dražen Puniš, izbornik do 23 godine, možda je malo bio iznenađen dočekom, feštom, tortama i brojnim čestitarima, ali u Jadranovu svi imaju jednak tretman bez obzira igraš li za Sveti Jakov ili neki drugi klub.



Osvajači svjetskih medalja zaslužuju sve počasti. Tako su dočekani i zlatni Duje Pirić, Luka Gašpar, srebrni u brzinskom i zlatni u paru s Karlom Šabanom te Filip Matijašić.


Fantastičan posao


– Uživali smo u svim emocijama koje su nam dečki omogućili, a vjerujem da će toga biti još. Stvarno sam vjerovao da ova reprezentacija ima potencijal za vrh.



Do zadnjeg dana smo vagali što napraviti u štafeti i na kraju su Filip i Karlo ispali u četvrtfinalu bez obzira što su u pojedinim trenucima vodili dva i tri razlike, ali na kraju su pali zbog trkačke kvalitete.



Nemam im ta zamjeriti, kao ni Duji u krugu. Moram naglasiti da su dva zlata osvojena stvarno dominantno, kako u paru, tako i u preciznom.


Foto Vedran Karuza


U igri Karla i Luke se od prve utakmice osjetilo da su glavni favoriti, a Duje u preciznom je bio fokusiran od prvog dana priprema, pucao je fenomenalno i ovo mu je nagrada za sav trud i rad.



Stvarno su dečki bili svakim danom sve čvršći emocionalno i fantastično su odradili svoj posao – rekao je izbornik Puniš.



– Ove posebne majice svjetskih prvaka vidjeli ste već i ranije, ali bez brige, bit će ih još – poručio je Vjekoslav Matetić, direktor svih reprezentacija, ali i trener Svetog Jakova dres kojeg nose svjetski prvaci Karlo Šaban i Žarko Jerčinović te brončani Lovro Šipek i Filip Klarić.



Smjer Turska


Vjekoslav Matetić, direktor svi reprezentacija HBS-a, nema vremena za odmor jer već u ponedjeljak kao izbornik seniora putuje u Tursku, u Mersin gdje sutra počinje Svjetsko boćarsko prvenstvo za seniore.



Matetić je za Tursku odabrao Marina Milićevića, braću Peru i Marina Ćubelu (svi Biston) te Karla Šabana (Sveti Jakov). Među putnicima je trebao biti i Bruno Kraljić, no on je otpao u posljednji trenutak zbog bolesti.



Matetić još nije posve odlučio tko će igrati koju disciplinu u Mersinu, no kada se gleda po formi i pripremama, Milićević bi trebao trčati brzinsko i štafetu s Marinom Ćubelom.


Pero Ćubela će pucati precizno i igrati bližanje i izbijanje u krug, dok će Karlo Šaban i Marin Ćubela igrati par. Još uvijek je upitno tko će igrati kraljevsku disciplinu pojedinačno klasično.