Boksački spektakl

VIDEO Alen Babić nakon pobjede karijere najavio pohod na svjetsku titulu: “Sljedećeg želim Oscara Rivasa”

Portal Novi list

Alen Babić/Foto REUTERS

Alen Babić/Foto REUTERS

Želim se boriti već idućeg tjedna. Savage vojsko, otiđite na profil Oscara Rivasa i neka sazna za moje ime - poručio je Babić



RIJEKA Hrvatski boksač Alen Babić – Savage je nakon deset rundi jednoglasnom odlukom u  O2 Areni svladao Poljaka Adama Balskog u svojoj najbitnijoj borbi karijere. Babić je stigao do srebrnog pojasa po WBC-u, te će sada doći u situaciju da može izazvati svjetskog prvaka u kategoriji do 102 kilograma – Kolumbijca Oscara Rivasa. Babiću je ovo bila 11 pobjeda u isto toliko profi mečeva u karijeri i prva koju nije okončao nokautima. Štoviše, Balski je u dva navrata dobrano uzdrmao hrvatskog boksača, ali nije uspio promijeniti jednoglasnu odluku sudaca.


– Sve mi znači držati ovaj posao. Nisam toliko ovisan o pojasevima, više mi je stalo do ovakvih mečeva za publiku. ‘Savage vojsko, hvala vam od srca. Nikad ne bih bio ovdje bez vas. Spreman sam dati svoj život za vas. Za svakog od vas – rekao je Babić i priznao da je u meču prolazio kroz teške trenutke.


– Ja sam uvijek opušten. Skoro me nokautirao, a ja sam bio opušten. Znam što radim, moj posao je boks. Spreman sam umrijeti. Znam da sam primio udarac i da je bio ilegalan. Svjestan sam, ali to je boks. Ionako se borimo, koga briga. Trebao sam se braniti, čak i nakon što je zvono odzvonilo – rekao je Babić dodavši da je Balski najteži suparnik protiv kojega se borio u dosadašnjoj karijeri.




Babiću sada predstoji meč za svjetsku titulu protiv Oscara Rivasa, tu će morati biti oprezniji…


– To se nikad neće dogoditi! Nikada! Uvijek ću ići na sve ili ništa i želim Oscara Rivasa sljedećeg! Želim se boriti već idućeg tjedna. Savage vojsko, otiđite na profil Oscara Rivasa i neka sazna za moje ime. Želim da se budi u dva ujutro razmišljajući o mom imenu. Oscar Rivas, idući si na redu i dolazim po tebe – poručio je Babić.