Regata u Zagrebu

Veslačli Jadrana nastupili u Zagrebu, mlađejuniorski četverac drugi na Jarunu

Denis Frančišković

Na Deltu stiglo šest zlata, tri srebra i jedna bronca



RIJEKA Veslači Jadrana vratili su se s Otvorenog Prvenstva Zagreba s deset odličja pri čemu je s Jaruna na Deltu stiglo šest zlata, tri srebra i jedna bronca. Posebno uspješne bile su veslačice, prva mjesta osvojili su dvojci na pariće juniorki Smilović – Glavica, mlađih juniorki Beljan – Krzyk kao i kadetkinja Katić – Stilin. Na najviše postolje popeli su se i Stilin – Mucić u juniorskom dvojcu bez parića te Lana Tucić u mlađejuniorskom samcu, a najbolji je bio i kadetski četverac na pariće Bukša, Požgaj, Martinaš i Gojković.


Do drugih mjesta doveslali su mlađi juniori u četvercu bez kormilara (Čučak, Katić, Begović, Budimir), kadetkinja Mencer u samcu te kadetski dvojac na pariće Pranjic – Stipaničev.
Četverac na pariće juniora Horvat, Grbac, Miljenović i Simeone osvojio je treće mjesto.


– Zadovoljan sam rezultatima, pogotovo četverca mlađih juniora koji su veslali u kategoriji juniora i osvojili drugo mjesto s odličnim vremenom. Dosad smo odradili sve po planu i spremamo se za našu regatu u Lokvama gdje se nadamo još boljim rezultatima. Treba izdvojiti i našu, već standardnu reprezentativku Lanu Tucić, koja je osvojila prvo mjesto – kaže trener Željko Ravlić, trener kadeta i mlađih juniora.




Zadovoljan je i Dražen Škoda, glavni trener Jadrana.


– Naglasak smo stavili i na našu kombiniranu posadu Stilin – Mucić iz Jadrana i Neptuna kao kandidate za nacionalnu vrstu. Iako su dosad imali samo dva zajednička treninga, osvojili su prvo mjesto i pokazali potencijal. Treba izvojiti i uspjeh mlađejuniorskog četverca bez kormilara – dodaje Škoda.