Veslanje

Veslački klub Jadran organizira 24 sata neprekidnog veslanja na ergometru

Portal Novi list

Foto S. DREHCSLER

Foto S. DREHCSLER

Cilj je dostići udaljenost od 360 proveslanih kilometara



RIJEKA  U prostorima Veslačkog kluba Jadran na Delti danas u 15 sati započet će sportsko-revijalno događanje ‘’24 sata Jadrana’’. Na ergometru, spravi za veslanje, neprekidno će se 24 sata veslati, a cilj je dostići udaljenost od 360 proveslanih kilometara.


Veslači i veslačice će se izmjenjivati na spravi u različitim vremenskim intervalima, a nastupit će članovi svih dobnih kategorija Jadrana, veterani i simpatizeri kluba, od 14 do 74 godine starosti. Među veslačima će se naći osvajači medalja na državnim, europskim i svjetskim natjecanjima.


Događanje se organizira s ciljem popularizacije veslanja kao sporta i oblika rekreacije pa svi zainteresirani mogu posjetiti klupske prostorije tijelom trajanja ‘’24 sata Jadrana’’, dobili više informacija o treninzima i Školi veslanja, ali i podržali veslače u njihovom podvigu. Ujedno, ovo zanimljivo događanje uvod je u Croatia Indoor, čije će se jubilarno 10. izdanje, održati u Centru Zamet 17. veljače. O atraktivnosti natjecanja govori i to što na njemu redovito nastupaju najbolji hrvatski veslači, braća Valent i Martin Sinković.