Australian Open

VIDEO Veliki incident zasjenio sjajan meč i prolazak Rafe Nadala u polufinale, suci su optuženi da pomažu Španjolcu

Portal Novi list

Rafa Nadal i Denis Shapovalov imali su žustar verbalni sukob na mreži/Foto REUTERS

Rafa Nadal i Denis Shapovalov imali su žustar verbalni sukob na mreži/Foto REUTERS

Denis Shapovalov je povikao prema sucu da je korumpiran nakon što nije kaznio stalno odugovlačenje Španjolca koji djeluje sve umornije



MELBOURNE Rafa Nadal je ušao u polufinale Australian Opena nakon što je u dramatičnom meču i čak pet odigranih setova svladao Kanađanina Denisa Shapovalova – 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3.  Nadal je dobio prva dva seta, Shapovalov se vratio u meč, ali je na otvaranju petog servisa izgubio set na svojem servisu, a iskusni Španjolac je poveo 3:0 u setovima i na kraju tu prednost pretvorio u konačnu pobjedu,


No, meč će osim po kvalitetnom tenisu biti upamćen i po jednom velikom incidentu koji je zasjenio Nadalovu pobjedu. Rafa je u drugom setu polako počeo gubiti dah i koristio je svaki trenutak za odmor. Kanađanina je sve to silno iznerviralo pa je u jednom trenutku poručio sucu Carlosu Bernardesu da Nadalu stalno dozvoljava da se za poen pripremi duže nego što je to dozvoljeno pravilima.


Shapovalov je ustvrdio kako Rafine pripreme za početni udarac traju i po 45 sekundi, a prema pravilima ne bi smjele trajati više od 25 sekundi.  Sudac je ušao u glasnu raspravu s kanadskim tenisačem, naravno stao u obranu Nadala i svojih odluka, a oglušio se i na Shapovalovu primjedbu da kazni Španjolca zbog odugovlačenja. Kada je Kanađanin shvatio da je sudac na Nadalovoj strani ispalio je kratko i jasno:




– Ma svi ste vi korumpirani…


U cijelu raspravu uključio se i Nadal koji je nekoliko sekundi proveo na mreži u razgovoru s vidno iznerviranim suparnikom.