Skijaško trčanje

Vedrana Malec pobjednica, Marko Skender korak do postolja na Continental Balkan Cupu u Ravnoj Gori

Danijela Pleše

Vedrana Malec/FACEBOOK/RAVNOGORAC

Vedrana Malec/FACEBOOK/RAVNOGORAC

Vedrana Malec slavila je u utrci na pet kilometara, Rumunj Paul Constantin Pepene najbrži u utrci na 10 kilometara u kojoj je Marko Skender (Ravnogorac) osvojio četvrto mjesto



RAVNA GORA Vedrana Malec (Sljeme) i Rumunj Paul Constantin Pepene pobjednici su Continental Balkan Cupa u skijaškom trčanju, što je proteklog vikenda u Ravnoj Gori okupio natjecatelje iz Bugarske, Rumunjske, Argentine, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Mađarske i Hrvatske. Vedrana Malec slavila je u utrci na pet kilometara u kojoj je drugo mjesto osvojila Tena Hadžić (Sljeme), a treće Timea Lorincz iz Rumunjske. U utrci skijaša na deset kilometara drugi je bio Rumunj Petrica Hogiu, treće mjesto osvojio je njegov sunarodnjak Raul Mihai Popa, dok je korak do postolja ostao predstavnik Ravnogorca Marko Skender.


– Godinama sam u vrhu skijaškog trčanja pa me ovaj uspjeh nije iznenadio, ali se zbog problema s koronavirusom nisam nadala ovako dobrim rezultatima. Sve pohvale organizatoru koji je odlično pripremio stazu, a i vrijeme nas je poslužilo – rekla je Vedrana Malec, pobjednica Balkan Cupa, kojoj je natjecanje u Ravnoj Gori poslužilo kao zagrijavanje za Svjetsko prvenstvo na kojem će nastupiti idućeg mjeseca. A da ga je dobro iskoristila, govori i podatak da je osvojila i prvo mjesto u prvenstvu Hrvatske na pet kilometara u apsolutnoj konkurenciji i u konkurenciji seniorki.


Marko Skender osvojio je naslov prvaka Hrvatske u apsolutnoj kategoriji u utrci na deset kilometara i u sprintu na 1,3 kilometra, a u objema je utrkama bio i najbolji mlađi senior Hrvatske.




– Moram priznati da sam izuzetno zadovoljan što smo ove godine zahvaljujući količini snijega uspjeli organizirati natjecanje u Ravnoj Gori, iako nam je još prognoza na početku siječnja davala nadu da će se ove godine natjecanje ipak održati na domaćem terenu. Iako je prošla godina donijela, a i početak ove, puno neizvjesnosti, drago mi je da smo uspjeli organizirati natjecanje koje već polako ima i tradiciju. Jedino što nas je mučilo ove godine bio je smještaj jer je ovih dana Gorski kotar uistinu hit, tako da su, primjerice, Bugari smještaj pronašli u Bakru – rekao je Damir Jurčević, predsjednik Ravnogorca.


Rezultati, prvenstvo Hrvatske, skijaši, 10 km, apsolutna kategorija: 1. Marko Skender (Ravnogorac), 2. Petar Perušić, 3. Ivan Zaharija (obojica Rijeka Čavle). Seniori: 1. Edi Dadić, 2. Dominik Kordiš, 3. Filip Ružić (svi Ravnogorac). Mlađi seniori: 1. Marko Skender (Ravnogorac), 2. Ivan Zaharija. Juniori: 1. Petar Perušić (obojica Rijeka Čavle). Mlađi juniori: 1. Filip Crnić (Bjelolasica), 2. Borna Kuprešak, 3. Dominik Mihelčić (obojica Goranin).


Sprint, 1,3 km, apsolutna kategorija: 1. Marko Skender (Ravnogorac), 2. Ivan Zaharija, 3. Petar Perušić (obojica Rijeka Čavle). Seniori: 1. Edi Dadić, 2. Dominik Kordiš, 3. Filip Ružić. Mlađi seniori: 1. Marko Skender (svi Ravnogorac), 2. Ivan Zaharija. Juniori: 1. Petar Perušić (obojica Rijeka Čavle), 2. Luka Barićevac (Bjelolasica).


Skijašice, 5 km, apsolutna kategorija: 1. Vedrana Malec, 2. Tena Hadžić, 3. Nika Jagečić (sve Sljeme). Seniorke: 1. Vedrana Malec (Sljeme), 2. Gabrijela Skender (Ravnogorac), 3. Svetlana Žagar (Polet). Juniorke: 3. Patricia Svetličić (Ravnogorac). Mlađe juniorke: 1. Leona Pelko (Goranin), 2. Valnea Šporer (Ravnogorac), 3. Ana Mataja (Goranin).


Sprint, 1,3 km, apsolutna kategorija: 1. Tena Hadžić, 2. Nika Jagečić (obje Sljeme), 3. Gabrijela Skender (Ravnogorac). Seniorke: 1. Gabrijela Skender (Ravnogorac), Svetlana Žagar (Polet), 3. Antonija Podobnik. Juniorke: 3. Patricia Svetličić (obje Ravnogorac).