Prva vaterpolska liga

Vaterpolisti Primorja EB dočekuju ojačani Solaris, Šibenčani stižu na Kantridu na krilima pobjede nad Jugom

Igor Duvnjak

Slaven Letica/Foto Arhiva NL

Slaven Letica/Foto Arhiva NL

Dugo nije bilo utakmica, a večerašnja sa Solarisom nam je prva prava, vidjet ćemo jesmo li na pravom putu, kao i u prvome dijelu prvenstva - kaže napadač Boris Letica



RIJEKA Dok su refuli juga nesmiljeno slali valove koji su se razbijali o stijene podno Vile Nora, u Trofejnoj sali bazena Kantrida odvijala se uobičajena klupska presica vaterpolista Primorja Erste banke, ovoga puta u povodu večerašnje domaće utakmice sa Solarisom (20 sati). Gosti su nedavno skrenuli pozornost na sebe velikim iznenađenjem, pobjedom nad Jugom Aurum osiguranjem, iako bodovno zaostaju za četvrtoplasiranim »primorjašima« itekako su vrijedni svakog štovanja. Presici su nazočili Gregor Habjanič, kondicijski trener Riječana, napadač Boris Letica i centar Lovro Paparić.


– Nakon završetka prvoga dijela sezone imali smo kratku pauzu za odmor nakon čega smo krenuli u nove bazične pripreme. Sada se polako vraćamo u natjecateljski dio, igrači su dobro pripremljeni, u momčad se vraća Roko Jurišić. Znamo da ćemo u našem bazenu dati sve od sebe da bodovi ostanu kod kuće – poručio je Habjanič. – Mislim da se prvenstveno nas pita što i kako, a tek onda suparnika. Kada je riječ o pobjedi Šibenčana nad Dubrovčanima, lijepo je vidjeti da i ostali klubovi kvalitetno rade, nadam se da ćemo i mi to dokazati. Solaris smo pobijedili dva puta i u Kupu odigrali neriješeno. Solaris se pojačao s Goretom, koji je dosta kvalitetan igrač, te s Vlahovićem, vidjelo se protiv Juga AU da su bili na visokoj razini, na njih ćemo obratiti malo više pozornosti – dodao je Gregor Habjanič, kondicijski trener Riječana.


Boris Letica smatra da je večerašnja utakmica protiv kvalitetnih šibenskih gostiju njemu i suigračima pravi pokazatelj trenutnog stanja.




– Zadovoljavajuće smo završili prvi dio natjecateljske sezone, ispunili smo većinu očekivanja – kaže Letica. – Dugo nije bilo utakmica, a večerašnja sa Solarisom nam je prva prava, vidjet ćemo jesmo li na pravom putu, kao i u prvome dijelu prvenstva. Imamo kratak period u kojemu ćemo pokušati dati sve od sebe. Što se tiče ovog nadmetanja, osjećamo veliki pritisak jer dugo nije bilo utakmice u kojoj mi možemo pokazati svoju kvalitetu. Ovo je protivnik našeg kalibra, pojačan za dva igrača, to nam ništa ne znači. To je samo poticaj. Na kraju će se sve odvijati u razigravanju, gdje možemo i popraviti ili pokvariti plasman. Pravi posao tek nas očekuje.


Lovro Paparić vjeruje u sebe i svoje suigrače iz momčadi trenera Igora Hinića.


– Vidjeli smo kako je završila njihova utakmica s Jugom AU, to je dosta iznenađujući rezultat, sigurno nije bilo očekivano da će Dubrovčani izgubiti, a je li to do njih ili je Solaris napredovao, to ćemo vidjeti – kazao je Paparić. – Igramo doma. To jest teret, ali igramo na našem terenu i znamo što nam je potrebno činiti da bismo ostvarili pobjedu. Nakon dugo vremena krenuli smo s utakmicama, zaželjeli smo se nadmetanja.