Doigravanje za prvaka

Vaterpolisti Juga ponovo svladali Mladost nakon ruleta peteraca, Dubrovčani stigli nadomak titule

Hina

Jug je poveo 2-0 u finalnoj seriji i već za tri dana će izabranici Vjekoslava Kobešćaka imati priliku po peti put zaredom, a 16. put ukupno, osvojiti naslov prvaka



ZAGREB Vaterpolisti dubrovačkog Juga AO i u drugoj su utakmici finala doigravanja za prvaka Hrvatske, odigranoj u srijedu u Zagrebu, bili bolji od domaće Mladosti u izvođenju peteraca te slavljem 13-11 (2-2, 3-3, 4-2, 1-3, 3-1) poveli sa 2-0 u seriji na tri pobjede.


Utakmica je u osnovnom dijelu završila neodlučenim ishodom 10-10, a Dubrovčanima je pobjedu u raspucavanju donio vratar Toni Popadić s dvije obrane.


U osnovnom dijelu najbolji strijelac Juga bio je Loren Fatović sa pet pogodaka, tri je postigao Alexandros Papanastasiou, a po jedan Luka Lončar i Filip Kržić. Najbolji strijelac Mladosti bio je Lovre Miloš sa četiri gola, dva je postigao Matias Biljaka, a po jedan Miloš Ćuk, Luka Bukić, Franko Lazić i Konstantin Harkov.




Treća utakmica finala na rasporedu je u subotu s početkom u 20.15 sati, a igrat će se u Dubrovniku na bazenu u Gružu


U izjednačenoj utakmici tijekom prve dvije četvrtine, vaterpolisti Juga AO stvorili su u trećoj četvrtini tri pogotka prednosti (9-6), ali je domaća momčad odgovorila serijom od četiri pogotka te dvije i pol minute prije kraja povela 10-9.


U preostalom vremenu samo je Filip Kržić uspio svladati domaćeg vratara Marcelića za izjednačenje na 10-10. Mladost je imala napad za pobjedu, ali je udarac Bowena zaustavila greda pa je, baš kao i u prvoj utakmici, odluka o pobjedniku pala izvođenjem peteraca.


Tu su Dubrovčani pokazali puno više preciznosti, a njihov vratar Toni Popadić zaustavio je udarce Bukića i Lazića, dok je Bowen pogodio gredu. Tako je Jug poveo sa 2-0 u finalnoj seriji i već za tri dana će izabranici Vjekoslava Kobešćaka imati priliku po peti put zaredom, a 16. put ukupno, osvojiti naslov prvaka Hrvatske.