Wimbledon

Ukrajinska tenisačica ima poseban motiv na Wimbledonu: “Želim zaraditi da bi obnovila raketirani roditeljski dom”

Hina

Anhelina Kalinina/Foto REUTERS

Anhelina Kalinina/Foto REUTERS

Dom mojih roditelja u Irpinu je raketiran na početku invazije. U kući mojih roditelja ogromne su rupe na svim zidovima - rekla je Anhelina KalininaLONDON „Motivacija na Wimbledonu, ali i ostalim turnirima mi je ta da zaradim što više novca kako bi obnovila dom mojih roditelja, ali isto to učinila za druge Ukrajince“, rekla je ukrajinska tenisačica Anhelina Kalinina.


Ona je u prvom kolu ovogodišnjeg Wimbledona svladala Mađaricu Annu Bodnar 4-6, 6-2, 6-4 pa je okupljenim novinarima u All England Clubu poručila.


„Dom mojih roditelja u Irpinu je raketiran na početku invazije. U kući mojih roditelja ogromne su rupe na svim zidovima, a oni su vrlo brzo, zbog vlastite sigurnosti, preselili u moj dom gdje živim sa suprugom. Sva sreća, sada su na sigurnom, ali u nekom trenutku će morati živjeti zasebno. Nisam teniska zvijezda, ali izuzetno mi je važno igrati i zarađivati jer želim što prije obnoviti njihov dom. I kasnije pomoći i drugima, jer mnogi trebaju pomoć“, izjavila je 29. nositeljica na trećem Grand Slam turniru godine.
„Zahvalna sam što imaju priliku živjeti kod mene, na sigurnom. Izbjegli su najgore. Ja sam zahvalna što mogu igrati i zaraditi novce koji su njima potrebni. Pomažem baki i djedu koji su na okupiranom području. Pomažem i drugima. Ne mogu vam ni opisati koliko mi je važno pobijediti ili izgubiti“, rekla je 25-godišnja Kalinina, u ovom trenutku 34. tenisačica na WTA ljestvici.


U drugom kolu Kalinina će igrati protiv svoje sunarodnjakinje Lesije Curenko.