WTA Monterey

Ukrajinka odbila igrati protiv ruske tenisačice na turniru u Montereyu: “ATP, WTA i ITF trebaju slijediti preporuke MOO-a”

Hina

Elina Svitolina/Foto REUTERS

Elina Svitolina/Foto REUTERS

Elina Svitolina neće igrati svoj meč osmine finala turnira u Meksiku protiv Ruskinje Anastasije Potapove



MONTEREY  Ukrajinska tenisačica Elina Svitolina izjavila je da neće igrati svoj meč osmine finala protiv Ruskinje Anastasije Potapove Elina Svitolina na WTA turniru u meksičkome Monterreyu.


Izvršni odbor MOO-a u ponedjeljak je preporučio sportskim savezima da ruskim i bjeloruskim sportašima i dužnosnicima zabrani natjecanje u natjecanjima, a Svitolina je odlučila natjerati WTA Tour na akciju.


“Mi ukrajinski igrači zatražili smo od ATP-a, WTA-a i ITF-a da slijede preporuke MOO-a da prihvate ruske ili bjeloruske državljane samo kao neutralne sportaše, bez isticanja ikakvih nacionalnih simbola, boja, zastava ili himni”, rekla je Svitolina. “Prema tome, želim najaviti da neću igrati u Monterreyu, niti bilo koji drugi meč protiv ruskih ili bjeloruskih tenisača dok naše organizacije ne donesu ovu potrebnu odluku.”




U zasebnoj, ali sličnoj izjavi ranije u ponedjeljak, ukrajinske tenisačice Marta Kostyuk i Lesija Curenko, pozvale su WTA Tour da otkaže sve turnire iz Rusije nakon invazije Ukrajine.