Motociklistička manifestacija

U srcu Matulja održavaju se vožnje spretnosti, legendarna Gimkana okupit će “staro i mlado”

Miroslav Krpan

M. KRPAN

M. KRPAN

Okupljanje je već od 8 sati, sat kasnije slijedi trening, a potom i vožnje za nagrade



MATULJI Prvi jesenska subota u svojevrsnoj oktanskoj, motociklističkoj prijestolnici Matuljima, rezervirana je ove godine za najstariju sportsku manifestaciju Općine Matulji. Riječ je o »Gimkani«, vožnji spretnosti motorima svih kubikaža i oblika. Nakon višegodišnje pauze, običaj okupljanja i starog i mladog, do prošle jeseni prvog vikenda lipnja, u srcu Matulja, obnovljen je prije koju godinu, da bi koronavirus, mijenjajući nam život i navike u svakom pogledu, prošlogodišnjeg rujna iznjedrila jedan novi, ranojesenski termin koji se pokazao dobrim, pa se organizaciji ove velebne priredbe prišlo s onim istim žarom kao desetljeća prije.


«Gimkanu – Memorijal Mario Ravnić«, u čast nekadašnjeg motociklističkog zanesenjaka i jednog od najuspješnijih sudionika 70-tih i 80-tih godina prošlog stoljeća, organiziraju vrijedni članovi udruge Auto moto društvo Matulji, Moto cross klub Kvarner na čelu s Sašom i Lukom Matušićem, te Motoklub Matulji racing uz agilnog Deana Grpca.


Na poligonu pored matuljske osnovne škole nastupiti smije »i staro i mlado«, raspisane su kategorije juniora i veterana, skutera, motora u dvije klase, te posebno kultne marke Tomos. Uz to nagradit će se najbrži, najsporiji, najatraktivniji, najmlađi, najstariji…




Okupljanje je već od 8 sati, sat kasnije slijedi trening, a potom i vožnje za nagrade.