Tradicija se nastavlja

U Skradinu se ovoga vikenda održava prva automobilistička utrka u Europi poslije pandemije

Miroslav Krpan

Simone Faggioli stiže u Skradin iz Italije/M. KRPAN

Simone Faggioli stiže u Skradin iz Italije/M. KRPAN

Prijavljeno je čak 124 automobila iz šest zemalja: Italije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Slovenije i Hrvatske



SKRADIN  U pomalo čudnim okolnostima ulazimo u jednu novu oktansku eru. Iako je prvi val pandemije koronavirusa za nama, ovog se vikenda u Hrvatskoj otvara europska automobilistička scena. Upornost i trud entuzijasta šibenskog Autokluba Mihovil za sada se pokazao opravdanim s obzirom na to da su unatrag više od mjesec dana definirali novi termin tradicionalne međunarodne »14. nagrade Grada Skradina 2020.«, koju su prezentirali sloganom »Bit će trke priko Krke«. Po svim pokazateljima bit će ovo prva automobilistička utrka u Europi poslije pandemije pa je očito i to razlogom čak 124 prijavljena automobilista iz šest europskih zemalja, Italije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Slovenije i Hrvatske.


Broj prijavljenih obećava vrhunski automobilistički događaj na jednoj od ponajboljih i zasigurno najljepših hrvatskih brdskih staza, dugoj 3.387 metara. Među prijavljenima, brojem prednjače hrvatski automobilisti, čak 97 iz 30 klubova, ali posebnu pažnju zasigurno privlači dolazak višestrukih europskih prvaka na brdskim stazama, Talijana Simonea Faggiolija (Norma M20FC) i Christiana Merlija (Osella FA30Zytec LRM). Hrvatske automobiliste predvode aktualni državni prvak kategorije I Zagrepčanin Dejan Dimitrijević u »Seat Leonu R 32T« i viceprvak Domagoj Pereković u »Mitsubishi Lanceru Evo IX«.


Službeni treninzi kreću u 15.30 sati. Sutra u 11.30 sati organizatori su predvidjeli svečano otvaranje, a potom u 12 sati prvu bodovnu vožnju. Druga je na rasporedu oko 14.30 sati.