EP u plivanju

U Rumunjskoj počinje EP u plivanju u malim bazenima, u fokusu hrvatska četvorka

Ivana Vaupotić

Amina Kajtaz/A. KRIŽANEC

Amina Kajtaz/A. KRIŽANEC

U prvom planu svakako će biti najiskusniji dio hrvatske reprezentacije predvođen Aminom Kajtaz, plivačicom Kantride, Anom Blažević i Nikolom Miljenićem, ali i Janom Pavalić, najvećom nadom hrvatskoga plivanja, koja se uspješno vratila nakon operacije ramena



RIJEKA Deveteročlana hrvatska ekspedicija u sastavu Amina Kajtaz (Kantrida), Ana Blažević (Maksimir), Jana Pavalić (Olimp-Zabok), Nikola Miljenić (Maksimir), Karlo Noah Paut (Igra), Antonio Milin (Dubrava), Robert Vukičević (Maksimir), Vlaho Nenadić (Jug) i Niko Janković (Mladost) danas će započeti nastup na Europskom prvenstvu u malim bazenima u plivanju, domaćin kojega će do 10. prosinca biti rumunjski Otopeni. U prvom planu svakako će biti najiskusniji dio hrvatske reprezentacije predvođen Aminom Kajtaz, plivačicom Kantride, Anom Blažević i Nikolom Miljenićem, ali i Janom Pavalić, najvećom nadom hrvatskoga plivanja, koja se uspješno vratila nakon operacije ramena.


Upravo će Ana (100 prsno) i Jana (50 slobodno) danas prve otvoriti rumunjski nastup. Riječ je o plivačicama koje su na posljednjoj provjeri uoči smotre Staroga kontinenta isplivale svoje najbolje rezultate. Ana Blažević je na mitingu Mladost 2023. u Zagrebu »stotku« isplivala za 1:06.70 minuta i za 34 stotinke nadmašila svoj godinu dana star apsolutni rekord Hrvatske, dok je Jana Pavalić u utrci na 50 slobodno plivala 24.47 sekundi i postala vlasnica apsolutnog, mlađeseniorskog i juniorskog rekorda Hrvatske.


Riječko plivanje predstavljat će Amina Kajtaz, koja je prošle zime čak osam puta rušila državne rekorde, a uoči odlaska u Otopeni u utrci na 100 delfin isplivala je svoj najbolji rezultat ove sezone od 58.01 sekunde, koji je 12 stotinki sporiji od njezinog godinu dana starog državnog rekorda. Boje Kantride na EP-u branit će i njezin trener Dalibor Krebelj te njegova supruga Velia, koja je fizioterapeutkinja hrvatske reprezentacije.