Sankcije

U Pragu će se igrati susret NHL lige, Česi udarili zabranu dolaska ruskim igračima u redovima američke momčadi

Hina

Fotografija je ilustrativne prirode/Foto REUTERS

Fotografija je ilustrativne prirode/Foto REUTERS

Nashville u svojim redovima ima Rusa Jakova Trenhina, boje San Josea brani Jevgenoj Švećnjikov



PRAG Vlada Češke obavijestila je klubove iz najjače hokejaške lige svijeta NHL-a, da njihovi ruski igrači nisu dobrodošli na utakmice u Pragu zbog ruske invazije na Ukrajinu, objavio je Washington Post.


Nacionalna hokejaška liga (NHL) odigrat će prve utakmice u Europi od početka pandemije koronavirusa, a 7. i 8. listopada u Pragu će se sastati Nashville Predators i San Jose Sharks.


Nashville u svojim redovima ima Rusa Jakova Trenhina, boje San Josea brani Jevgenoj Švećnjikov, a njegov suigrač i sunarodnjak Nikolaj Knižov sigurno će propustiti susrete u Pragu zbog ozljede.




“Možemo potvrditi da je Ministarstvo vanjskih poslova Češke Republike poslalo pismo NHL-u da Češka ili bilo koja schengenska država ne bi trebale izdavati vize ruskim igračima za ulazak na naš teritorij”, rekao je zamjenik češkog ministra vanjskih poslova Martin Smolek .


Osim utakmica u Češkoj, NHL utakmice igrat će se i u finskom Tampereu, gdje će se 4. i 5. studenog sastati aktualni prvak Colorado Avalanche i Columbus Blue Jackets. Još nije poznato hoće li ruskim igračima iz spomenute dvije momčadi biti dopušten ulazak u Finsku.