Boćarska svečanost

U Driveniku proglašeni najbolji boćari: Carrolina Bajrić i Davor Jelovica županijski laureati

Denis Frančišković

Najbolji u 2019. godini na zajedničkoj fotografiji

Najbolji u 2019. godini na zajedničkoj fotografiji

Carrolina je priznanje zaslužila srebrom na Svjetskom kupu i broncom na mješovitom Kupu te kao višestruka prvakinja Hrvatske, Jelovica je državni prvak u pojedinačnom i brončani u bližanju i izbijanju u krug



RIJEKA Carrolina Bajrić (Čavle Škola boćanja) i Davor Jelovica (Vargon), najbolji su boćari u seniorskoj pojedinačnoj konkurenciji Primorsko-goranske županije u prošloj godini u tradicionalnom izboru županijskog Saveza, proglašeni na prigodnoj svečanosti Boćarskog kluba Drivenik.


Carrolina je priznanje zaslužila osvajanjem srebra na Svjetskom kupu za žene i bronce na Svjetskom mješovitom kupu u Francuskoj, a i prvakinja je Hrvatske u brzinskom izbijanju, bližanju i izbijanju u krug te u paru, državna klupska viceprvakinja s Čavle Školom boćanja, kao i hrvatska rekorderka u štafetnom i brzinskom izbijanju u kategoriji mlađih seniora i seniora.
Jelovica je prvak Hrvatske u pojedinačnom klasičnom, a osvojio je i broncu u bližanju i izbijanju u krug na državnoj smotri.


Boćari Marinića nagrađeni su u muškoj konkurenciji za srebro u Kupu europskih prvaka C2, dok je priznanje u ženskoj konkurenciji pripalo Carrolini Bajrić i Nikol Marelja Bošnjak (Čavle Škola boćanja), prvakinjama Hrvatske u paru.




Roberta Petrović (Čavle Škola boćanja) i Lovro Šipek (Sv. Jakov) pojedinačno su najbolji juniori, dok su ekipne nagrade pripale Meriti Cocaj i Roberti Petrović (Čavle Škola boćanja) te Filipu Klariću i Lovri Šipeku (Sv. Jakov).


Dora Fućak (Čavle Škola boćanja) i Filip Klarić (Sv. Jakov) najbolji su u pojedinačnoj kadetskoj konkurenciji, dok su Lovro Šipek i Žarko Jerčinović (Sv. Jakov) dobili nagradu za najbolju kadetsku momčad.


– Naš Boćarski savez je iza nogometnog najveći po broju članova i klubova. U više navrata organizirali smo svjetska i europska prvenstva, što ne bi bilo moguće bez vrijednih boćarskih djelatnika. Rad s mladima je ono po čemu ste posebno poznati, rezultati na domaćoj i međunarodnoj sceni opet su potvrdili kvalitetan rad – rekao je Veljko Karabaić, predsjednik Zajednice sportova, uz kojeg su priredbi nazočili glavni tajnik Zajednice sportova PGŽ-a Darko Ivošević, predsjednica Boćarskog saveza Rijeke Renata Ševerdija te Miljenko Butković, predsjednik Boćarskog saveza PGŽ-a.


Vjekoslav Matetić najbolji djelatnik

Vjekoslav Matetić, voditelj, trener, alfa i omega Svetog Jakova, kao i pomoćnik izbornika mlađih reprezentacija i izbornik hrvatske mlađeseniorske reprezentacije, proglašen je za najboljeg boćarskog djelatnika. Dušan Štefan i Sanjin Linić, dvojica dugogodišnjih djelatnika, dobili su pak nagrade za poseban doprinos u razvoju boćanja.


Dvije općine, Klana i Vinodolska, dobile su priznanja za ulaganje i razvoj boćanja, a za izvrsne sportske rezultate ostvarene u 2019. godini nagrađeni su Kristijan Prodan, Vedran Glavić, Fran Jakominić i Leon Petz (svi Vargon), Karlo Šaban i Adrian Šipek (Sv. Jakov), Luka Tus (Drivenik), te Luka Wagner, najbolji boćar u kategoriji osoba s invaliditetom.


Žarko Jerčinović (Sv. Jakov), prvak u svih šest disciplina na ovogodišnjem PH-u za kadete uz rekord u brzinskom izbijanju, dobio je posebnu nagradu uz komplet boća za povijesni sportski uspjeh.