Goranska baza

U Delnicama formu bruse čak tri hrvačke reprezentacije, pred njima su EP i SP

Marinko Krmpotić

Detalj s treninga hrvačkih reprezentacija u Delnicama/M. KRMPOTIĆ

Detalj s treninga hrvačkih reprezentacija u Delnicama/M. KRMPOTIĆ

Članovi hrvatske, češke i francuske hrvačke vrste koriste sportsku dvoranu, stadion, prostore BK Delnice i vanjske terene za trčanje



DELNICE U Delnicama kraju privode dvotjedne pripreme članovi hrvatske, češke i francuske hrvačke reprezentacije. Zajednički rad i trening seniorskih i juniorskih ekipa vezan je uz skorašnje nastupe na Svjetskom prvenstvu u Beogradu i Europskom juniorskom prvenstvu u Sofiji. Hrvači su smješteni u Planinarskom centru Petehovac, a koriste sportsku dvoranu Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića, gradski nogometni stadion, prostore Boksačkog kluba Delnice te vanjske terene za trčanje.


Hrvači su u Delnice stigli na temelju suradnje s Kristijanom Hodakom, izbornikom hrvatske boksačke reprezentacije, kojem su mogućnosti Delnica itekako poznate jer je godinama vodio tamošnji boksački klub.


Svi sportaši, njih ukupno tridesetak, izuzetno su zadovoljni uvjetima rada, klimatskim pogodnostima Delnica i suradnjom s domaćim ljudima. Prvo ime među delničkim gostima svakako je Steve Guénot, francuski hrvač i osvajač olimpijskog zlata i bronce, koji u Delnicama priprema francuskog juniora za nastup na EP-u u Sofiji.