Ništa od toga

Tyson Fury otkrio: “Dobio sam telefonski poziv s pitanjem da li bi se želio boriti protiv Mikea Tysona”

Hina

Tyson Fury/Foto REUTERS

Tyson Fury/Foto REUTERS

Borba između Furyja i Tysona, čak i u formi nekakvog humanitarnog sparinga, imala bi manje smisla od veteranske borbe Mike Tyson i Evander Holyfield



LONDON  Profesionalni svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji po WBC-u Tyson Fury izjavio je da mu je ponuđena borba protiv legendarnog Mikea Tysona, ali da najvjerojatnije neće biti ništa od toga.


“Imao sam telefonski poziv s pitanjem bih li se želio boriti protiv Mikea Tysona u revijalnom meču. Rekao sam ‘naravno da bih’, ali mislim da se to neće ostvariti”, izjavio je Fury u razgovoru za BT Sport.


Tysonova obnovljena snaga i brzina pokrenuli su špekulacije o mogućem povratku u ring, a spominjane su razne verzije borbi, od onih otvorenog tipa do raznih humanitarnih ekshibiciji




Nekadašnjoj boksačkoj senzaciji i najmlađem svjetskom prvaku u povijesti danas su 53 godine, a Tyson je posljednjih tjedana ponovno dospio u središte zanimanja medija, nakon što su objavljene snimke njegovih treninga na kojima se pokazao u iznimnom fizičkom stanju za svoju dob.


Željezni Mike” je posljednju profesionalnu borbu imao još 2005., kad ga je prekidom u šestoj rundi pobijedio Kevin McBride, a prije toga je izgubio i od Dannyja Williamsa u četiri runde.


Tysonova obnovljena snaga i brzina pokrenuli su špekulacije o mogućem povratku u ring, a spominjane su razne verzije borbi, od onih otvorenog tipa do raznih humanitarnih ekshibicija.


Istovremeno, 31-godišnji Tyson Fury, koji je po Mike Tysonu dobio ime, u ovom je trenutku na svom boksačkom vrhuncu, nakon što je u veljači nokautirao Deontaya Wildera u sedmoj rundi borbe za naslov svjetskog prvaka po verziji WBC. Fury je dogovorio uzvratni meč s Wilderom, a u slučaju pobjede očekuje se da će se sljedeće godine boriti protiv sunarodnjaka Anthonyja Joshue za objedinjavanje svih svjetskih naslova.


Stoga bi borba između Furyja i Tysona, čak i u formi nekakvog humanitarnog sparinga, imala manje smisla nego ona o kojoj su se pojavile špekulacije, a u kojoj bi se ponovno u ringu našli Mike Tyson i 57-godišnji Evander Holyfield, čovjek koji je u borbama za svjetski naslov 1996. 1997. demistificirao Tysonovu nedodirljivost.


Fury je ponudio mišljenje i o tom mogućem meču.


“Obojica su stari, malo su predugo u mirovini, ali tko sam ja da pričam za što je bilo tko sposoban? Nikome ne bih želio uništiti snove o tome što žele. Ako su obojica fizički spremni za borbu, dajte im da rade ono što žele. To je njihov život, a ne moj.”