Boksački spektakl

Tyson Fury branit će naslov svjetskog prvaka u Londonu 3. prosinca

Hina

Tyson Fury/Foto REUTERS

Tyson Fury/Foto REUTERS

Fury je već dva puta pobijedio Chisoru (33 pobjede, 12 poraza) - najprije u srpnju 2011. godine jednoglasnom odlukom sudaca na Wembleyju, a onda je Chisora predao meč u 10. rundi tri godine kasnije na ExCelu u Londonu



LONDON Britanski tenisač Tyson Fury branit će svoj naslov WBC svjetskog prvaka u teškoj kategoriji protiv sunarodnjaka Dereka Chisore na stadionu Tottenhama u Londonu 3. prosinca.


Fury je već dva puta pobijedio Chisoru (33 pobjede, 12 poraza) – najprije u srpnju 2011. godine jednoglasnom odlukom sudaca na Wembleyju, a onda je Chisora predao meč u 10. rundi tri godine kasnije na ExCelu u Londonu.


Ovaj Furyjev izbor protivnika uslijedio je nakon neuspjeha pregovora za moguću borbu protiv Britanca Anthonyja Joshue, bivšeg WBA, IBF i WBO prvaka u teškoj kategoriji.




Neporaženi Fury (32 pobjede, jedan remi) poručio je na Twitteru: “Idemo na Del Boya (jedan od Chisorinih nadimaka)! Vidimo se 3. prosinca u Londonu!”.


Tako će se 34-godišnji ‘Gipsy King’ vratiti u ring po prvi put otkako je u travnju obranio naslov protiv sunarodnjaka Dilliana Whytea na Wembleyju.


Chisora ​​(38) se zadnji put borio u srpnju, pobijedivši Bugarina Kubrata Puleva podijeljenom odlukom sudaca u londonskoj O2 Areni.