Izvanredna odluka

Trump uvodi izuzeće od zabrane ulaska u SAD za strane profesionalne sportaše i njihove obitelji

Hina

Donald Trump/Foto REUTERS

Donald Trump/Foto REUTERS

Američki profesionalni sport je u blokadi zbog koronavirusa koji je u SAD-u odnio 94,000 života, a zarazio 1.57 milijuna ljudiWASHINGTON  SAD će uvesti izuzeća od zabrane ulaska u zemlju,  koja je nametnuta zbog pandemije koronavirusa, za strane sportaše koji se natječu u profesionalnim sportskim ligama na američkom tlu, izjavio je u petak tajnik za domovinsku sigurnost Chad Wolf.


“U sadašnjim okolnostima, Amerikancima treba njihov sport. Vrijeme je za ponovno otvaranje gospodarstva i vrijeme je da se naši porfesionalni sportaši vrate poslu”, stoji u priopćenju ministasrtva domovinske sigurnosti u kojem se navodi da je Wolf potpisao odredbu o izuzeću stranih sportaša iz zabrane ulaska u zemlju.


Američki predsjednik Donald Trump želi što prije otvoriti američko gospodarstvo nakon što su zbog drastičnih mjera za borbu protiv pandemije deseci milijuna ljudi ostali bez posla.
Američki profesionalni sport je u blokadi zbog koronavirusa koji je u SAD-u odnio 94,000 života, a zarazio 1.57 milijuna ljudi.


Jedna od mjera borbe protiv COVID-19 je bilo i zatvaranje granica za putnike iz Kine gdje je epidemija i započela kao i za putnike iz Irana te Europe.


Osim za sportaše izuzeća iz zabrane ulaska u zemlju primjenjivat će se i za članove osnovnog osoblja profesionalnih klubova, njihove supružnike i druge članove njihovi obitelji.


Izuzeća će se odnositi za sportaše koji se natječu u MLB, NBA, WNBA, NHL, ATP, WTA, PGA i Ladies Professional Golf Association.