EP u karateu

Tri riječke uzdanice na Europskom karate prvenstvu u Budimpešti

Lea Vukoja/R. BRMALJ

Lea Vukoja/R. BRMALJ



RIJEKA Danas u Budimpešti počinje Europsko prvenstvo u karateu za mlađe seniore, juniore i kadete. I ovo prvenstvo neće proći bez riječkih uzdanica, među kojima će biti troje mlađih seniora, Laura Fučik (Delta, do 61 kg), Renato Rešetar (Zamet, do 84 kg) i Lea Vukoja (Sokol, do 68 kg).


– Ne želim se opterećivati očekivanjima, činjenica je da smo puno radili za ovo prvenstvo i da uopće nismo imali pauze pa ćemo vidjeti što će biti – rekla je Lea Vukoja, karatistica splitskog Sokola, koja će svoju šansu u Budimpešti tražiti u kategoriji do 68 kilograma. Vukoja je uspješno odradila zagrijavanje za Budimpeštu, osvojivši titule seniorske i mlađeseniorske prvakinje Hrvatske, kao i prvo mjesto na Grand Prixu u Samoboru. – Sve se nekako lijepo posložilo, ovo je starija kategorija, cure su iskusnije. Uz malo sportske sreće sve je moguće – dodala je Lea Vukoja.


Laura Fučik mlađeseniorska je prvakinja Hrvatske u kategoriji do 61 kilogram, iza nje je nastup na Svjetskom prvenstvu u Čileu na kojem je nastup završila ranije od planiranog.




– Puno sam trenirala za ovo najecanje, osjećam se fizički i psihički spremna pa se nadam da će biti bolje nego u Čileu na kojem sam imala problema sa zglobom pa sam nastup završila u prvome kolu. Konkurencija će biti jaka, a ja imam dobar osjećaj, to je najvažnije – rekla je Laura Fučik.


Renato Rešetar u Budimpeštu nije otputovao bez ambicija.


– Europsko prvenstvo je natjecanje na kojem nema slabijih protivnika. Iza mene je dobro pripremno razdoblje, posložio sam se i u glavi. Želje? Pa svakako medalja, ali za to će mi trebati dobar ždrijeb, sportske sreće i pobjede protiv najboljih karatista – zaključio je Rešetar.