Igor Lovrinov

Trener odbojkašica Rijeke zadovoljan prvim dijelom sezone: “Dobio sam i više od onoga što sam očekivao”

Katarina Blažević

Igor Lovrinov/Foto M. LEVAK

Igor Lovrinov/Foto M. LEVAK

Vodit ćemo veliku borbu za ostanak i tu se ništa nije promijenilo, osim što tu stojimo dosta solidno - kaže Igor Lovrinov



RIJEKA U ženskom odbojkaškom klubu Rijeka CO nije bilo prevelikih najava na početku sezone, a ista je situacija ostala i na sredini prvenstva. Mlada riječka ekipa nakon 11. kola nalazi se na osmom mjestu ljestvice Superlige, ispod su još četiri kluba, a s obzirom na to da igrački kadar čine većim dijelom kadetkinje i juniorke, u klubu mogu biti i više nego zadovoljni učinjenim. Financijska situacija je ipak učinila svoje i trenutno nije moguće ništa više od borbe za ostanak u elitnom društvu.


– Kako sam najavljivao na početku sezone, vodit ćemo veliku borbu za ostanak u ligi i tu se ništa bitno nije promijenilo, osim što u toj borbi stojimo dosta solidno. Posebice s obzirom na to da od četiri ekipe koje su ispod nas, tri dolaze u drugom dijelu na gostovanje u Rijeku. Međutim, daleko smo još od našeg cilja koji je jasan, ali napravili smo veliki korak, pogotovo pobjedom na gostovanju kod Velog Vrha – zadovoljno će i optimistično trener Rijeke CO Igor Lovrinov, koji je, jednostavno rečeno, dobio ono što je i očekivao na početku sezone.


I u porazima od favorizirane Marina Kaštele i Mladosti, Riječanke su pružale dobar otpor.


Mlade igračice




– Ma, dobio sam i daleko više od onoga što sam očekivao, nemam uopće razloga za nezadovoljstvo. Optimističan sam da ćemo ispuniti zadatak i ostati u ligi, ali ima još puno za odigrati, cijela je polusezona pred nama. Generalno smo odigrali jako dobro prvi dio, možda je nekoliko utakmica bilo ispod kriterija, kao ona protiv Splita u Rijeci ili na gostovanju u Osijeku. Ali, nismo bili loši u svim ostalim utakmicama koje smo izgubili. Ja sam i više nego zadovoljan bodovnim učinkom, prezentacijom i načinom na koji smo igrali i ponašali se.


Rijeka CO ima jednu od najmlađih i najneiskusnijih ekipa u Superligi, a Lovrinov je upravo ulogom najmlađih igračica u prvom dijelu sezone itekako zadovoljan.


– Naravno, vidi se pomak kod mladih igračica. Već u toj zadnjoj utakmici u Puli vidio se napredak kod nekih u odnosu na prve susrete u sezoni. Kod najboljih igračica ima malih oscilacija, ali kod mlađih se vidi jako velik iskorak, djevojke su očvrsnule i jednostavno su shvatile da bez njih ne možemo. Opustile su se i mislim da to sada vrlo pristojno izgleda.


Riječankama još uvijek ostaje za odigrati četvrtfinalni susret Kupa Snježane Ušić s Mladosti, koji je odgođen zbog obveza zagrebačke ekipe. Prvenstvo se, pak, nastavlja 21. siječnja kada će Rijeka u goste kod Vukovara.


Financije


– Pustili smo im da odrede termin jer imaju velike obaveze u Europi te sada čekamo njihov korak. U toj utakmici nemamo prevelike šanse, tu je sve jasno. Ali, nema veze, važno je da pružimo dobar otpor.


Što se tiče igračkoga kadra, na Trsatu neće doći do promjena. Ipak ga kroje financije, koje su takve da se o eventualnim dolascima niti ne razmišlja. Trenutno je najvažniji ostanak talentiranih i mladih igračica, među kojima se najviše ističe Mara Štiglić. Dobar dio ostatka lige ipak može ponuditi više od Rijeke.


– Nikakvih promjena nema na vidiku. Dolasci su sada nemogući, a neće biti ni odlazaka. Naravno da bih, da nam to financije dopuštaju, volio dovesti iskusniju igračicu i da bih volio da smo što bolji. Ali ni ovako nije loše, ne treba tražiti kruha preko pogače. Mara Štiglić sigurno ostaje do kraja sezone u Rijeci jer ide u treći razred srednje škole, a onda tko zna što će biti. Teško je to prognozirati jer imamo perspektivne igračice i svi bi ih htjeli, što uopće nije sporno. I mi bismo ih htjeli zadržati, ali ne znam hoćemo li uspjeti u tome – zaključio je Igor Lovrinov.