Ilija Matić

Trener odbojkašica Drenove uoči nastavka sezone: “Početak drugog dijela puno će toga odrediti”

Ivan Volarić

Ilija Matić, trener Drenove/Foto A. KRIŽANEC

Ilija Matić, trener Drenove/Foto A. KRIŽANEC

Vjerujem i nadam se da bi u drugom dijelu sezone mogli pokazati puno više nego u prvom - rekao je Matić



RIJEKA   Odbojkašice Drenove ove nedjelje gostovanjem u Puli nastavljaju ovosezonsku prvoligašku avanturu. Riječanke su u prvih deset kola ostvarile tri pobjede i 2023. godinu dočekale na osmom mjestu s 11 bodova. Igračice trenera Ilije Matića dobro su otvorile sezone, no onda su ušle u niz tijesnih poraza (3:2) i umjesto prema gornjem dijelu ljestvice krenule prema začelju.


– Čekaju nas odmah na početku dvije vrlo bitne utakmice protiv Pule i Zadra. Riječ je o ekipama koje su ispod nas na ljestvici i koje smo dobili u prvom dijelu sezone. Ekipa je ostala na okupu, a na poziciji libera iz Grobničana nam je došla Mihaela Oštarić. Imali smo nekih problema s ozljedama i prehladama, ali cure su se vratile treninzima. Dosta dobro smo radili u razdoblju nakon blagdana – govori trener Ilija Matić, koji se osvrnuo na turbulentu jesen.


– Gubili smo utakmice 3:2 u gostima kod ekipa koje su iznad nas. Te ekipe nam dolaze u drugom dijelu prvenstva. Nismo loše odigrali kod vodećeg Varaždina, gdje smo izgubili 3:1. Čeka nas zanimljiv nastavak sezone. Početak će puno toga odrediti i pokazati, a naša želja je što prije se maknuti nekoliko mjesta prema gore. Vjerujem i nadam se da bismo u drugom dijelu sezone mogli pokazati puno više.




Odbojkašice Drenove su se vratile u svoj dom, renoviranu dvoranu »Dinko Lukarić« na Kozali, nakon što je postavljen novi parket.


– Puno nam to znači, sada možemo staviti bočno dva terena. To se jako osjetilo u radu kako prve ekipe, tako i našega podmlatka – rekao je Matić.