Velimir Liverić

Trener odbojkaša Rijeke uoči početka nove sezone: “Očekujem bolju igru i više publike na tribinama”

Ivan Volarić

Odbojkaši Rijeke s trenerom Velimirom Liverićem/Foto MOK Rijeka

Odbojkaši Rijeke s trenerom Velimirom Liverićem/Foto MOK Rijeka

Imamo relativno mladu ekipu, igraju tri, četiri mlađa igrača. I oni moraju privući na tribine svoje prijatelje i prijateljice - kaže LiverićRIJEKA  Odbojkaši Rijeke sutrašnjom utakmicom protiv osječke Murse u Dvorani mladosti otvaraju novo superligaško poglavlje. Društvo s Trsata je po običaju u debeloj medijskoj zavjetrini odradilo pripreme i prijelazni rok što ne znači da odabranici dugogodišnjeg trenera Velimira Liverića nemaju nikakvih ambicija u nadolazećoj sezoni.


– Očekujem u prvom redu da budemo bolji nego prošle sezone. Dakle, da ostvarimo bolji plasman od devetog mjesta i da kroz sezonu dobijemo neke utakmice koje moramo dobiti. Ako budemo ozbiljni od prvoga kola, onda će se takve utakmice dobivati. Naši mladi igrači su godinu dana stariji, vrijedno su trenirali kao i stariji igrači. Atmosfera je dobra, očekujemo stoga da ćemo igrati bolje nego prošle sezone.


Igrački kadar nije doživio veće promjene?


– Vratio se Pavlović na poziciji srednjaka, a tu smo dobili i Kupsjaka koji pritom može igrati i na poziciji dijagonale, a sve ovisno u suparnicima. Pokušavamo kroz trening pronaći još jednu zamjenu za poziciju dijagonale jer tu smo najtanji. Mičetića smo prebacili s te pozicije na poziciju primača-pucača. Prijelazni rok je završio, ostaje mogućnost registracije stranca, ali tu nećemo nikoga uzimati zbog općepoznatih razloga. No, nećemo plakati što se novaca tiče…


Novi sustav


Igrat će se po novom sustavu natjecanja, Superliga se skraćuje za dva kluba, u doigravanje ide prvih šest klubova, a više se ne dodjeljuje bod za dva osvojena seta u porazu 3:2?
– Dvije posljednje plasirane ekipe ispast će u Prvu ligu koja će se oformiti istekom ove sezone. Dakle, riječ je o ligi između Superlige i Druge lige koja će brojiti deset klubova. Što se tiče novog sustava bodovanja, mislim da je to super. Ponekad se znalo događati da je netko imao više pobjeda, a bio je iza nekoga koji je imao manje pobjeda, ali je imao više bodova. Sada se to više neće događati.


S obzirom na to da prvih šest ide u doigravanje, a posljednja dva ispadaju, očekuje se da će liga biti zanimljivija?


– Istina, svi će se za nešto boriti. Čujem da su se neke ekipe poput Rovinja, Marsonije… pojačale. Igrali smo u pripremama protiv Kitro Varaždina i Centrometala i pokazali smo da možemo s njima. Očekujem ozbiljnost, da će u svakoj utakmici svatko svoje dati. Naravno da neće biti uvijek sto posto, ali angažman mora biti na visini. U tom slučaju će biti OK.


Šesto mjesto


Možete li napasti šesto mjesto?


– Zašto ne!? Da prošle sezone nismo izgubili dvije utakmice koje smo trebali dobiti, bili bismo na kraju sigurno šesti. Da smo samo dobili Rovinj doma, bili bismo šesti, a ne deveti… Jasno, moramo biti pravi, a ne vidim razloga da nećemo biti. Financijski, ono što možemo, isplaćivat ćemo – redovno.


U subotu slijedi »vatreno krštenje« protiv snažne Murse?


– Borit ćemo se svim snagama. Prošle sezone Osječani su se borili za naslov prvaka, a mi smo odgovorili angažiranom igrom. Važno je i da privučemo malo više publike nego prošle sezone. Mislim da je to moguće. Imamo relativno mladu ekipu, igraju tri, četiri mlađa igrača. I oni moraju privući na tribine svoje prijatelje i prijateljice – rekao je Liverić.


Rijeka

Tehničari: Leo Čekada (16), Lovro Maglica (18), Filip Hatežić (14).


Srednji-bloker: Fran
Pavlović (26), Mario
Krmpotić (36), Luka Lasić (31), Leon Kupsjak (18), Franko Žeželić (21).


Primač-pucač: Fran Maksimovski (14), Adnan Đulović (26), Dragan
Stipanović (33), Maks Križan (15), Sandro Dukić (31), Filip Bačić (16).


Dijagonala: Noa Banović (18), Teo Mičetić (17),
Ivano Tomljenović (15).


Libero: Istok Celin (16), Maurizio Banko (28),
Kristian Smiljanić (28).


Trener: Velimir Liverić.