Stradala Jessi Combs

TRAGEDIJA U PUSTINJI ALVORD Najbrža žena na svijetu poginula prilikom obaranja rekorda

Hina

Jessi Combs / Reuters

Jessi Combs / Reuters

Detalji nesreće nisu poznati. Međutim, prema pisanju američkih medija 36-godišnja Amerikanka je stradala pokušavajući oboriti dosadašnji rekordNEW YORK Televizijska voditeljica i ‘najbrža žena na svijetu’, Amerikanka Jessi Combs (36) poginula je u nesreći u pustinji Alvord u američkoj saveznoj državi Oregon dok je pokušala oboriti vlastiti rekord.


Combs je u listopadu 2013. postala najbrža žena na četiri kotača u svijetu postigavši brzinu od 631 km/h vozeći automobil na mlazni pogon North American Eagle (NAE) Supersonic Speed Challenger. Eagle je vozilo koja je sastavljeno od ostataka mlaznog aviona F -104 Lockheed Startfightera.


Detalji nesreće nisu poznati. Međutim, prema pisanju američkih medija 36-godišnja Amerikanka je stradala pokušavajući oboriti dosadašnji rekord.
»Njezin san bio je postati najbrža žena na Zemlji. Bila je jedan od rijetkih sanjara s hrabrošću da snove pretvori u stvarnost i ostavila je ovu zemlju vozeći se brže od bilo koje druge žene u povijesti,« objavila je njezina obitelj.


Jessi Combs je surađivala u brojnim emisijama, a imala je i nekoliko svojih televizijskih emisija.