SP u jedrenju

Tonči Stipanović drugi, Filip Jurišić četvrti nakon prvog dana jedrenja na SP-u u Meksiku

Hina

Tonči Stipanović/Foto REUTERS

Tonči Stipanović/Foto REUTERS

Olimpijski prvak Australac Matt Wearn propustio je obje regate jer se nije osjećao dobro, te su mu šanse za visok plasman posve minimalne, a svjetski prvak Novozelanđanin Thomas Saunders je devetiRIVIERA NARAYIT  Dvostruki olimpijski doprvak Tonči Stipanović drži drugo mjesto, dok je njegov klupski kolega iz splitskog Mornara Filip Jurišić četvrto nakon prvoga dana jedrenja na Svjetskom prvenstvu olimpijske klase YLCA 7 (bivši Laser) u meksičkom Riviera Narayitu.


Stipanović je prve dvije, od predviđenih 12 utrka na prvenstvu, okončao kao peti i treći, te s osam negativnih bodova drži drugo mjesto iza vodećeg Mađara Johnatana Vadnaija, koji ima četiri boda.


Jurišić je sa trećim i šestim ulazom u cilj u prva dva plova u zaljevu Banderas na četvrtoj poziciji s 9 negativnih bodova, a mladi Bruno Gašpić je 51. s 52 boda.
Olimpijski prvak Australac Matt Wearn propustio je obje regate jer se nije osjećao dobro, te su mu šanse za visok plasman posve minimalne, a svjetski prvak Novozelanđanin Thomas Saunders je deveti.