SP stolni tenis

Tomislav Pucar svladao Dimitrija Ovtcharova

Hina

Tomislav Pucar / Snimio Marin ANIČIĆ

Tomislav Pucar / Snimio Marin ANIČIĆ



BUDIMPEŠTA Najbolje rangirani hrvatski stolnotenisač 23-godišnji Tomislav Pucar napravio je najveće iznenađenje na pojedinačnom Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, gdje je u dvoboju 3. kola svladao 12. na svjetskoj rang-list i dvostrukog europskog prvaka Nijemca Dimitrija Ovtcharova sa 4-3 (11-9, 8-11, 11-8, 8-11, 2-11, 11-5, 11-7).


Nakon vrlo izjednačena prva četiri gema rezultat je bio 2-2, da bi Ovtcharov projurio petim gemom i poveo 3-2. Nijemac je na početku šestog gema poveo 4-2, kad je Pucar zatražio minutu odmora i prema napucima izbornika Nevena Karkovića započeo veliki preokret. Od sljedećih 10 poena naš je stolnotenisač osvojio devet i odveo meč u gem odluke.


Ovtcharov nije ni u sedmom gemu pronašao način kako se oduprijeti naletu 23-godišnjeg Puljanina, europskog prvaka do 21 godine iz 2017. godine, koji se trenutačno nalazi na 58. mjestu ITTF rang-liste.




Za plasman u svoje prvo četvrtfinale pojedinačnog SP-a Pucar će igrati protiv pobjednika iz dvoboja 8. sa svjetske ljestvice Japanca Kokija Niwe i Poljaka Jakuba Dyasa, 80. na ITTF rang-listi.


Mečevi osmine finala na rasporedu su u četvrtak.