Dominacija na stazama

Tigrice osvojile desetu krunu u nizu: “Mi smo svjetska velesila, kao Barcelona i Real Madrid u nogometu”

Zlatko Horvat

Ekipa Mlake s trenerima Tončijem Mikcem i Loresom Agotićem/A. KRIŽANEC

Ekipa Mlake s trenerima Tončijem Mikcem i Loresom Agotićem/A. KRIŽANEC

. Grizemo svaki hitac i bilo je puno napetih utakmica u kojima smo uspjele sve preokrenuti u našu korist. Baš smo pokazale da smo od drugačijeg materijala i u klubu su sve igračice takve - kaže Milana Pavlic



RIJEKA Nije bilo vremena za slavlje. Tek zajednički ručak i torta, na kojoj je bio broj 10, koji označava ukupni broj titula prvakinja Hrvatske kuglačica Mlake. Dan im nije mogao pokvariti ni poraz bez posljedica od porečke Istre (3:5), jer za sedmu titulu u nizu bio je dovoljan jedan bod. Nisu si mogle dati oduška ni dok su čekale proglašenje, medalje koje im je dodijelio njihov trener Tonči Mikac, ujedno predsjednik Hrvatskog kuglačkog saveza. Bilo je vremena tek za koji plesni korak uz Coloniju i »Svijet voli pobjednike«. Novi dan nosio je novi nastup, ovog puta na pojedinačnom prvenstvu regije zapad u Otočcu. Nije bilo popusta za prvakinje, one su bacale u jutarnjem terminu. Tigrice… Ime je smislila Milana Pavlic, igračica iz Belog Manastira, koja je jedanaestu sezonu u sastavu Mlake.


Jedan cilj


– Uvijek grizemo, borbene smo. Grizemo svaki hitac i bilo je puno napetih utakmica u kojima smo uspjele sve preokrenuti u našu korist. Baš smo pokazale da smo od drugačijeg materijala i u klubu su sve igračice takve. Zato sve one koje dođu lako se uklope jer samo je jedan cilj – pobjeda. Sve smo tu zajedno, nije bitan pojedinac, već ekipa. Mi smo tu uvijek jedna za drugu, od prvog do zadnjeg hica. Kada netko i krene loše, to navijanje nas podigne – kaže Milana Pavlic, koja je bila u sastavu Mlake u devet od deset titula. S hrvatskom reprezentacijom između ostalog osvojila je svjetsko ekipno zlato lani u Varaždinu.


– Eto, da je osvojiti desetu prvaka Hrvatske, tada se i ja mogu ostvariti u ulozi majke…




Upravo su male prinove razlog što Riječanke nisu dominirale kao posljednjih godina. Sportašima je puno lakše, za razliku od sportašica. Ana Jambrović, za koju Tonči Mikac kaže da je jedna od najtalentiranijih kuglačica, desetu sezonu u klubu, ali ove sezone je bacila – pet hitaca. Prije nepunih šest mjeseci postala majka malog Arijana.


– Stalno sam pratila suigračice i ponosna sam na njih. Mi smo svjetska velesila, kao Barcelona i Real Madrid u nogometu. Ići ću i na Final Four s njima, to su moje Tigrice. Nadam se da ću se najesen i ja vratiti aktivnoj igri – kaže Ana Jambrović.


Bod odluke


I kapetanica Nika Grubišić dobila je sina, Ivano je razlog zašto je nije gotovo dvije godine bilo na stazi, a već ima dvije kćeri. Na kraju je upravo Nika u subotu protiv Istre donijela taj bod vrijedan sedme titule prvaka u nizu. U cijeloj priči oko silnih trofeja, ono što nosi Mlaku je jedno veliko zajedništvo.


– Imamo najbolju kuglačicu na svijetu, ali pojedinac nije bitan. Nekad nam Valetina Gal puno znači, ali bitno je da smo svi podjednaki, to donosi rezultat. Ovo je ekipno natjecanje i zato je važno da smo sinhronizirani, podrška na stazi i van staze. Mi smo jedna mala obitelj, koja će na kraju, kada se svi trofeji skupe, organizirati pravu proslavu – zaključuje Milana Pavlic.


Valentina Gal rekordno

Valentina Gal (Mlaka) za dva je čunja srušila rekord Gradske kuglane Ot u Gospiću i sa 659 drva zauzela prvo mjesto na pojedinačnom prvenstvu regije zapad. Samo čunj slabija bila je Nataša Ravnić (Istra), njena kolegica iz reprezentacije. Treća je bila Dijana Mlinarić (Plitvice) sa 623 srušena čunja.


Bez regionalnog postolja ostala je Matea Juričić (Rijeka, 622), koja se kao braniteljica naslova direktno plasirala na prvenstvo Hrvatske. Na prvenstvu u Slavonskom Brodu nastupit će još Valentina Smuđ (Mlaka, 621), Venesa Bogdanović (Mlaka, 605), Milana Pavlic (Mlaka, 593), Iva Cindrić (Rijeka, 589), Sanja Gizdulić (Rijeka, 574) i Gordana Gračan (Plitvice, 567).


Slavko Frelih, član Crikvenice, pobijedio je u dva kruga pojedinačnog nadmetanja kuglača, sa srušenih 1.265 čunjeva. Drugi je bio Miroslav Šegina (Kupa, 1.251), a treći Leopold Jurković (Skrad, 1.231).