MLB liga

Tampa Bay Raysi i Los Angeles Dodgersi izborili veliko finale MLB lige

Hina

Finale započinje u srijedu navečer, s mogućom sedmom utakmicom osam dana kasnije



NEW YORK Tampa Bay Raysi i Los Angeles Dodgersi izborili su plasman u veliko finale MLB World Baseball Seriesa.


Los Angeles Dodgersi su izborili finale World Seriesa nakon što su u odlučujućoj, sedmoj utakmici finala Nacionalne lige na neutralnom terenu u Arlingtonu u Teksasu pobijedili Atlanta Bravese sa 4-2, te ukupnim rezultatom 4-3 ušli u veliko finale.


Zanimljivo, Dodgersi su zaostajali 0-2 i 1-3 u pobjedama, ali su uspjeli izboriti svoje 21. finale. U dosadašnjih 20 finalnih nastupa slavili su šest puta, posljednji put prije dvije godine.




Dodgersi će za naslov igrati protiv Tampa Bay Raysa koji su u subotu u u odlučujućoj sedmoj utakmici Američke lige pobijedili Houston Astros 4-2 na neutralnom terenu u San Diegu, te također s ukupnih 4-3 izborili finale.


Raysima će to biti drugi nastup u velikom finalu MLB-a, u prvom pokušaju 2008. godine su izgubili od Philadelphia Philliesa.


Prošle godine naslov su osvojili Washington Nationals, a nadmoćno vladaju New York Yankees koji su 27 puta bili pobjednici MLB-a.


Finale započinje u srijedu navečer, s mogućom sedmom utakmicom osam dana kasnije. Sve utakmice bit će u Arlingtonu u Teksasu.