Podržao Novaka

Talijanski Moto GP vozač javno priznao da se namjerno zarazio kako bi dobio Covid potvrdu i mogao “raditi svoj posao”

Portal Novi list

Marco Melandri/Foto REUTERS

Marco Melandri/Foto REUTERS

Marco Melandri je nakon što je to svjedočanstvo izašlo u javnost korigirao svoju izjavu tvrdeći da se šalio kada je rekao da je u pitanju namjera



RIJEKA Marco Melandri, poznati talijanski motociklist, javno je priznao ono što se često spominje kao negativni trend među mladom populacijom po Europi. Naime, Moto GP vozač, izjavio je da se namjerno zarazio koronavirusom samo da bi dobio “Green pass”, odnosno talijansku verziju Covid potvrde i to samo kako bi izbjegao cijepljenje.


– Uhvatio sam virus, jer sam ga želeo uhvatiti, i, za razliku od mnogih cijepljenih, uložio sam ogroman napor da se zarazim… Morao sam se zaraziti iz potrebe, kako bi dobio “Zelenu propusnicu”, a da se ne moramo cijepiti. Za mene je “Zelena propusnica” bila i ostala ucjena. Koristiću je samo za posao i ako budem morao pratiti svoju kćerku. Spreman sam je koristiti samo za ono što je strogo neophodno – rekao je Melandri, koji kada je shvatio koliko je novo njegovo priznanje uskovitlalo medijske prašine korigirao svoju izjavu tvrdeći da se samo šalio i da se ipak nije namjerno zarazio.


Osvrnuo se i na “slučaj Đoković”.




– Jedan od najvažnijih turnira na svetu ne smije dozvoliti da teniski “broj jedan” ne igra na tuniru. Umiješala se politika, jer ovo pitanje nema ništa sa zdravljem. Kakve će ovo ostaviti posljedice na njegovu karijeru? Mislim da njemu to nije bitno, vrlo ga poštujem zato što ima svoje vrijednosti i u pravu je, jer ovo više nije pitanje zdravlja, već politike – zaključio je Melandri.