Odlaze iz Oberstdorfa

Talijanska reprezentacija napušta SP u nordijskim disciplinama zbog dva pozitivna nalaza u svojim redovima

Hina

Odluku je donijelo vodstvo talijanske nordijske reprezentacije nakon konzultacija s glavnim liječnikom ekipe i predstavnicima Međunarodne skijaške federacije



OBERSTDORF  Cijela talijanska reprezentacija napustit će Svjetsko prvenstvo u nordijskim disciplinama koje se održava u njemačkom Oberstodrfu, jer su novim testiranjima pronađena još dva pozitivna slučaja u njihovoj delegaciji, izvjestila je talijanska agencija ANSA.


Odluku je donijelo vodstvo talijanske nordijske reprezentacije nakon konzultacija s glavnim liječnikom ekipe i predstavnicima Međunarodne skijaške federacije (FIS).


Talijani su imali dva pozitivna slučaja među tehničkim osobljem u reprezentaciji skakača, a na posljednjem testiranju pozitivna su bila još dva člana delegacije koji, prema priopćenju Talijanskog skijaškog saveza, nisu bili ni na jednom borilištu tijekom svog boravka u Oberstdorfu.




“Kako bi spriječili širenje zaraze talijanska delegacija je nakon savjetovanja s Talijanskim skijaškim savezom i lokalnim zdravstvenim dužnosnicima odlučila povući cijelu reprezentaciju sa Svjetskog prvenstva, kako bi se zaštitili ostali natjecatelji”, priopćili su u srijedu iz FIS-a.