Razuman prijedlog

Talijani se pribojavaju drugoga vala, žele SP u skijanju u Cortini d’Ampezzo pomaknuti za godinu dana

Hina

Istok Rodeš/Foto REUTERS

Istok Rodeš/Foto REUTERS

To je bolna odluka , ali razumna. Donesena je jer je savez jamac brojnih financijskih aspekata. Ako bude problema u listopadu ili studenom, nećemo moći organizirati SP 2021. - tvrdi Giovani Malago, predsjednik CONI-ijaRIM Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju predviđeno da se održi u veljači 2021. u Cortini d’Ampezzo trebalo bi biti pomaknuto na ožujak 2022. godine, odnosno nakon Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, izjavio je u nedjelju navečer predsjednik Talijanskog olimpijskog odbora (CONI) Giovanni Malago.


“Sutra će predsjednik Talijsnkog saveza zimskih sportova Flavio Roda predstaviti čelnicima međunarodnih federacija želju da se SP u Cortini d’Ampezzo 2021. odgodi za ožujak 2022.”, izjavio je Malago za Rai2.


“To je odluka koju potpuno podržavam, a ministar sporta Vincenzo Spadafora je o tome obaviješten”, dodao je predsjednik CONI-ja.
“To je bolna odluka , ali razumna. Donesena je jer je savez jamac brojnih financijskih aspekata. Ako bude problema u listopadu ili studenom, nećemo moći organizirati SP 2021.”, dodao je Malago misleći na epidemiju koronavirusa čiji se drugi val očekuje na jesen i zimu.


“Pitanje nije kako organizirati natjecanje, nego kako učiniti da svi budu sigurni – sportaši, osoblje novinari, navijači”,pojasnio je.


“2022. će biti Zimske olimpijske igre u Pekingu (od 4. veljače do 20. veljače 2022.). Trebalo bi onda najprije imati ZOI, a zatim SP u Cortini”, zaključio je.


S više od 32.000 preminulih od koronavirusa prema zadnjim službenim podacima, Italija je jedna od zemalja koju je najviše pogodio COVID-10.