SP u motociklizmu

Talijan Tony Arbolino i Španjolac Sergio Garcia slavili na Velikoj nagradi Valencije

Hina

Jorge Martin/Foto REUTERS

Jorge Martin/Foto REUTERS

Uoči zadnje utrke prvenstva, VN Portugala koja će se voziti sljedeću nedjelju u Portimau



VALENCIJA Talijan Tony Arbolino (Honda) pobijedio je u nedjelju na VN Valencije, predzanjoj etapi svjetskog prvenstva u motociklizmu, u kategoriji moto3.


Zahvaljujući ovoj pobjedi sačuvao je mogućnost da osvoji naslov prvaka. Vodeći u ukupnom poretku Španjolac Albert Arenas (KTM) je bio četvrti i ima 170 bodova, drugoplasirani Japonec Ai Ogura (Honda) ima 162 bodova, a Arbolino je na trećem mmestu sa 159 bodova.


Iza Arbolina je na VN Valencije u nedjelju bio Španjolac Sergio Garcia (Honda) sa zaostatkom od 1,142 sekunde, dok je treći bio još jedan Španjlac Raul Fernandez (KTM).




Španjolac Jorge Martin (Kalex) pobijedio je u kategoriji moto2, drugi je bio njegov sunarodnjak Hector Garzo (Kalex), a treći Talijan Marco Bezzecchi (Kalex).


Vodeći u prvenstvu Talijan Enea Bastianini (Kalex) zauzeo je šesto mjesto.


Uoči zadnje utrke prvenstva, VN Portugala koja će se voziti sljedeću nedjelju u Portimau, Bastianini je prvi u ukupnom poretku sa 194 bodova. Drugoplasirani Britanac Sam Lowes (Kalex) zaostaje 14 bodova za Bastianinijem, a treći je Talijan Luca Marini (Kalex) sa 176 bodova.