Formula 1

Tajland želi organizirati utrku Formule 1, vozilo bi se ulicama starog Bangkoka

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Tajland nikada nije održao F1 utrku, ali je svake godine domaćin utrke MotoGP Svjetskog prvenstva, u Buriramu, u siromašnoj, ruralnoj regiji udaljenoj više od pet sati vožnje od glavnog grada



BANGKOK Tajland, zemlja vozača Alexandera Albona, želi organizirati utrku Formule 1, izjavio je tajlandski premijer Srettha Thavisin, koji se u utorak sastao sa šefom Formule 1 Stefanom Domenicalijem.


“Tajland ima kapacitet ugostiti Formulu 1 u Bangkoku”, napisao je šef vlade na X, nakon razgovora u Bangkoku. “Ako to učinimo, siguran sam da će naša zemlja drugima ostaviti nevjerojatne uspomene, jer imamo dobar potencijal, kapacitet i gostoljubivost Tajlanđana”.


Vladin glasnogovornik, kojeg su citirali lokalni mediji, tvrdi da bi se utrka organizirala ulicama starog Bangkoka, poznatog po svojim čudovišnim prometnim gužvama i infrastrukturnim problemima.




Ova je inicijativa dio politike koju je pokrenuo Srettha Thavisin, kako bi se povećala vidljivost kraljevstva i privuklo više turista, u gospodarskom kontekstu koji je i dalje krhak od pandemije.


Tajland nikada nije održao F1 utrku, ali je svake godine domaćin utrke MotoGP Svjetskog prvenstva, u Buriramu, u siromašnoj, ruralnoj regiji udaljenoj više od pet sati vožnje od glavnog grada. Vijetnam, blizu Tajlanda, trebao je biti domaćin svoje prve F1 velike nagrade 2020., u Hanoju, ali je pandemija koronavirusa otkazala taj događaj.