Giro d'Italia

Švicarcu Ginu Maderu šesta etapa Gira, vodstvo u ukupnom poretku preuzeo Mađar Valter

Hina

Gino Mader/Foto REUTERS

Gino Mader/Foto REUTERS

Attila Valter postao prvi mađarski biciklist koji nosi majicu vodećeg na nekoj od Grand Tour utrkaRIM Švicarski biciklist Gino Mäder (Bahrain Victorious) slavio je u četvrtak u šestoj etapi utrke Giro d’Italia, koja je u dužini od 160 km vožena od Grotte di Frasassija do San Giacoma. Vodstvo u ukupnom poretku iznenađujuće je preuzeo Mađar Attila Valter (Groupama – FDJ), koji je bio 12. sa 29 sekundi zaostatka. On je tako postao prvi mađarski biciklist koji nosi majicu vodećeg na nekoj od Grand Tour utrka.


Najveći posao za Mäderovu pobjedu odradio je Slovenac Matej Mohorič, koji je diktirao moćan tempo, pa je njegov švicarski momčadski kolega imao dovoljno snage za završnicu.  Drugo mjesto u današnjoj etapi osvojio je jedan od favorita za ukupnu pobjedu Kolumbijac Egan Bernal (INEOS Grenadiers), koji je zaostao 12 sekundi, isto koliko i trećeplasirani, Irac Daniel Martin (Israel Start-Up Nation)


U ukupnom poretku vodeći Mađar Attila Valter ima 11 sekundi prednosti u odnosu na Belgijca Remca Evenepoela (Deceuninck – Quick-Step), dok je na trećem mjestu sa 16 sekundi zaostatka Egan Bernal.
U petak je na rasporedu sedma, ravničarska etapa od Notaresca do Termolija (181 km).