Tragične vijesti

Sve je više sportaša među žrtvama potresa u Turskoj, pod ruševinama je kompletna odbojkaška ekipa

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Igračica odbojaškog kluba Gaziantep Betül Coban Cakir i njezin suprug Bedrettin Cakır također su poginuli, kao i jedan igrač odbojkaške amaterske lige



KAHRAMANMARAS  Sportske momčadi pogodio je razorni potres u Turskoj i Siriji, pri čemu je više nogometaša turskih klubova poginulo, izvijestila je u srijedu državna novinska agencija Anadolu.


Među nogometašima klubova Atakaş Hatayspora i Gaziantepa, koji igraju u prvoj nogometnoj ligi Turske, kao i među igračima drugoligaša Malatyaspora, ima poginulih ili onih koji se vode kao nestali.


Hataysporov nogometaš Christian Atsu spašen je, a vjeruje se da je sportski direktor Taner Savut zatrpan pod ruševinama gotovo 60 sati nakon potresa koji je u ponedjeljak pogodio jugoistok Turske i sjever Sirije, a odnio je više od 11 tisuća života.




Momčadi Hatayspora i Gaziantepa evakuirane su iz pogođenog područja nakon potresa. Vratar Malatyaspora Ahmet Eyüp Türkaslan poginuo je u potresu.


Igrač Kahramanmarasa, koji nastupa u amaterskoj ligi, Istiklal Spor je također preminuo, dok je drugi igrač još uvijek zarobljen pod ruševinama, a treći je na intenzivnoj njezi.


Igračica odbojaškog kluba Gaziantep Betül Coban Cakir i njezin suprug Bedrettin Cakır također su poginuli, kao i jedan igrač odbojkaške amaterske lige.


Francuski, kosovski i uzbekistanski hrvači koji su bili na turniru u Kahramanmarasu sigurno su evakuirani, ali vjeruje se da su neki turski hrvači zarobljeni.


Turska košarkaška reprezentativka Nilay Aydogan još je uvijek zarobljena u pokrajini Malatya.


Televizija NTV izvijestila je da je 15 sportaša – 11 odbojkašica koji nastupaju u drugoj ligi i pet nogometaša s invaliditetom – zarobljeno pod ruševinama hotela u pokrajini Malatya.


U sklopu prikupljanja sredstava za spašavanje, turski nogometaš i igrač talijanske Atalante Merih Demiral prodaje na aukciji potpisani dres Cristiana Ronalda. Najviša ponuda iznosila je preko 14.000 eura u srijedu.


“Sav prihod od aukcije bit će iskorišten u zoni potresa”, obećao je Demiral.