Jump2Krk

Sve je spremno za “skakački spektakl” na Ribarskom mulu krčke rive, Fran Bonifačić priželjkuje podršku domaće publike

Mladen Trinajstić

Marko Srdoč, Ivica Orlić, Ivana Kovačić i Fran Bonifačić najavili su »Jump2Krk«/M. TRINAJSTIĆ

Marko Srdoč, Ivica Orlić, Ivana Kovačić i Fran Bonifačić najavili su »Jump2Krk«/M. TRINAJSTIĆ

Vrhunac atletskog dana u Krku bit će nadmetanje prve skupine skakača s motkom, koje počinje ove srijede oko 19 sati na Ribarskom mulu krčke rive



KRK Sve je spremno za premijerno izdanje »Jump2Krk«, atletskog spektakla koji će se, podsjetimo, već sutra održati na krčkoj rivi, točnije na njezinom Ribarskom mulu. Konferencijom za medije to natjecanje u skoku s motkom, uvršteno među ostalim i u službeni kalendar natjecanja pod kapom Hrvatskog atletskog saveza, predstavili su njegovi organizatori i domaćini, čelnici Atletskog kluba Krk i Turističke zajednice grada Krka, među kojima klupski predsjednik Ivica Orlić, tajnik Marko Srdoč, ali i uvjerljivo najuspješniji otočni atletičar te jedan od najuspješnijih i najperspektivnijih hrvatskih atletičara mlađe generacije – Fran Bonifačić iz Punta. Zajedno s njima spektakl, koji ima ambiciju već ove godine zabljesnuti kao jedna od najposebnijih krčkih ljetnih manifestacija, najavila je i Ivana Kovačić, direktorica TZ-a grada Krka, koja niti ovog puta nije propustila napomenuti da je nakana i plan organizatora i podupiratelja tog ateltičarskog turnira da se natjecanja ove vrste i u narednim godinama upriličuju u središtu toga otočnog grada, jake i prepoznatljive turističke destinacije sjevernog Jadrana. – Sve na što smo sami mogli utjecati učinjeno je i spremno za natjecanje, a jedino na što ne možemo utjecati jest vrijeme koje će nas, nadamo se svi, također poslužiti – zaključili su u toj prigodi Orlić i Srdoč.


Dvije kategorije


Trofejni otočni desetobojac Fran Bonifačić, koji će i sam biti jedan od apiranata za naslov pobjednika prvog takvog događanja na njegovom domaćem terenu, koji je ovog puta i sam dao velik doprinos u organizacijsko-logističkom pripremanju »motkaškog« turnira, napomenuo je da će na krčku rivu ove srijede stići ponajbolji domaći skakači, kao i skakači i skakačice s motkom iz zemalja našeg okruženja.


– Otočani, ali i njihovi još uvijek brojni gosti, na borilištu odnosno skakalištu Ribarskog mula u sklopu »Jump2Krk« događanja moći će živati u, vjerujem, atraktivnom, a siguran sam i napetom nadmetanju 21 natjecatelja i natjecateljica iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Italije. Šesnaest sudionika bit će u muškoj, a pet skakačica u ženskoj konkurenciji – istaknuo je Bonifačić.





Srdoč je dodao da će se nadmetanje odvijati unutar dviju jakosnih kategorija.


Predstavnici otočnog atletskog kluba, najavljujući cjelodnevni program, obznanili su da će s početkom od 10 sati na rivi biti organizirane atletske radionice za djecu, s nakanom demonstracije, čak i mogućnošću praktičnog iskušavanja skakačkih tehnika. Natjecanje sudionica i sudionika turnira za drugu, odnosno B jakosnu skupinu na Ribarskom mulu će započeti od 17 sati, dok će oko 19 sati u skakačku arenu stupiti i oni najjači odnosno najuspješniji skakači, razvrstani u A jakosnoj grupi.


Najavivši da će među sudionicima turnira biti već dokazana imena te discipline – Austrijanac Riccardo Klotz, Slovenac Robert Renner, Talijani Dario Desler i Lorenzo Modugno, domaćini turnira predstavili su da će svoj najbolji skok ondje tražiti i hrvatski skakači Ivan Horvat, Ivan Paravac, Ivan Geronimo Šerić, Borna Cik i Siniša Zagorac te naravno Fran Bonifačić, koji će i sam biti dio najjače skupine.


Domaći teren


– Odmjeriti snage i motkaške vještine s njima bit će za mene posebno motivirajuće, kako zbog domaćeg terena tako i činjenice da će se sve odvijati u središtu grada, pred očima, nadam se, brojne publike – rekao je Bonifačić ne skrivajući da zbog svega toga od svog nastupa ima velika očekivanja.


Složivši se u ocjeni s direktoricom TZ-a Ivanom Kovačić da je događaj ove vrste možda i najbolji način zaključenja dugog i bogatog slijeda kolovoških manifestacija koje je Krk ugošćavao, okupljeni na konferenciji za medije složno su uputili poziv otočanima da se odazovu njihovu pozivu te da na rivi grada Krka ovog tjedna posvjedoče atraktivnom sportskom natjecanju koje, zaključili su Orlić i Kovačić, osim na istaknuto mjesto turističkih karti, za cilj ima grad i otok Krk postaviti i kao jednu od važnijih točaka sportskih karata Kvarnera, ali i Hrvatske.