Odrađena formalnost

Stožer Civilne zaštite odobrio početak održavanja sportskih natjecanja, od 12. lipnja moći će se igrati i u dvoranama

Hina

Riječka Dvorana mladosti/Foto Arhiva NL

Riječka Dvorana mladosti/Foto Arhiva NL

Sva sportska natjecanja održavat će se bez prisustva gledateljaZAGREB Stožer Civilne zaštite odobrio je početak održavanja sportskih natjecanja, pa više nema nikakvih prepreka za nastavak nogometnih natjecanja u Hrvatskoj.


Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio odluku da se od 30. svibnja mogu nastaviti sportska natjecanja na otvorenom, a od 12. lipnja u zatvorenim prostorima.


Sva sportska natjecanja održavat će se bez prisustva gledatelja.
Odlukom Stožera civilne zaštite omogućena je provedba prijašnjih odluka Izvršnog odbora HNS-a na temu nastavka nogometnih natjecanja u Hrvatskoj.


Sukladno odlukama Izvršnog odbora, nogometna sezona u Hrvatskoj nastavit će se utakmicama polufinala Hrvatskog kupa 30. i 31. svibnja, dok će Hrvatski Telekom Prva Liga ponovo započeti 5. lipnja. Izvršni odbor također je odlučio kako će se natjecanje 1. HNLŽ u natjecateljskoj godini 2019./20. nastaviti 14. lipnja 2020., a iza 13. lipnja nastavit će se i 1. HMNL.


U petak 30. svibnja u Koprivnici će snage odmjeriti Slaven Belupo i Lokomotiva, a dan kasnije u drugom polufinalnom paru Kupa igrat će Rijeka i Osijek.